Aproape 30.000 de copii au participat marti la meciul de fotbal dintre Romania si Norvegia (scor 1 – 1), acestia inlocuind publicul obisnuit dupa ce tara noastra a fost anterior sanctionata de UEFA. Acuzata ca a profitat astfel de copii, Federatia Romana de Fotbal a publicat o reactie oficiala.

„Federatia Romana de Fotbal este dezamagita de abordarea ridicola cu care mai multi lideri de opinie au tratat actiunea de invitare a copiilor in tribune la meciul Romania – Norvegia, in sensul ca FRF ”s-a folosit de acesti copii” si a abordat sanctiunea UEFA cu ”smecherii”. Diferitele grade de speculatie in acest registru au transformat, pe alocuri, dezamagirea FRF in indignare. Drept pentru care, FRF se simte obligata sa informeze opinia publica despre realitatea din spatele acestei actiuni”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al FRF.

Reprezentantii Federatiei neaga ipoteza potrivit careia zecile de mii de copii au fost aduse fara voia lor la stadion, prin metode preluate din cultura mitingurilor politice.

„In afara de declaratia ferma a FRF ca nu a organizat in niciun fel deplasarea copiilor, mai stau marturie a falsitatii acuzei zecile, poate sutele, de declaratii ale copiilor preluate in mass media inainte si dupa meci. Cu totii si-au manifestat bucuria de a veni la Arena Nationala, unii dupa obositoare calatorii de la Timisoara sau Satu Mare. Speram ca banuiala ca FRF poate manipula si presa sa publice doar anumite pareri de copii nu a ajuns inca in registrul de atac al criticilor nostri”, spun oficialii Federatiei.

O alta speculatie contrazisa este aceea ca FRF a apelat la ”smecherii” pentru a ”fenta” sanctiunea UEFA.

„Probabil ca aici acuza este generata de o precara cunoastere a regulamentelor si a spiritului sanctiunilor acordate de UEFA. Chiar si dihotomia vehiculata de „legal, dar imoral” este nesustenabila. Ca sa fie mai bine inteles, sa amintim ca pana acum ceva timp UEFA inchidea stadioanele ca sanctiune, fara nicio exceptie. Daca si-ar fi dorit in continuare stadioane goale, UEFA ar fi pastrat vechea reglementare. Or, UEFA, prin toate actiunile si programele sale, transmite fara incetare ca fotbalul nu inseamna doar jocul in sine, ci cuprinde, in acelasi cuvant, spectacolul oferit suporterilor”, spune FRF.

Acestia considera ca organismul european isi doreste ca spectatorii sa fie in tribune, nu la portile stadionului sau acasa.

„Desigur, sanctiunea pentru xenofobie trebuie aplicata, dar fotbalul trebuie sa mearga inainte si sa dea lectii. (...) La copii nu exista nicio limita impusa pentru ca tocmai acesta este spiritul, sa fie fotbal cu tribune pline”.

FRF spune ca la acest meci cu copii s-au cheltuit bani de care nu ar fi fost nevoie la stadionul total inchis. FRF a oferit fiecarui copil o apa, o gustare, steaguri si esarfe tricolore. Apoi FRF a angajat stewarzi ca la orice meci, ceea ce la porti inchise n-ar fi fost nevoie. S-au suplimentat si serviciile medicale de urgenta, cele de curatenie, consumurile de utilitati. Totodata, fiecare copil a intrat cu bilet cu loc, ceea ce inseamna alte cheltuieli pentru procesarea a 30.000 de bilete. La o socoteala simpla, de 1-2 euro cheltuiala suplimentara pentru fiecare copil, rezulta ca FRF aproape ca si-a dublat singura sanctiunea pecuniara pe care o primise o data cu inchiderea portilor. „Cine fenteaza o sanctiune, dar plateste dublu? E absurd”, concluzioneaza sefii FRF.

Sursa foto: FRF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri