Doi judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti au respins, joi, cererea lui Liviu Dragnea de sesizare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) in dosarul in care fostul lider al social-democratilor contesta noua conducere a PSD, stabilita la Congresul din 29 iunie, scrie Agerpres.

Liviu Dragnea, in prezent inchis la Penitenciarul Rahova, a depus in instanta, prin avocat, o cerere de sesizare a CJUE.

Presedintele completului de judecata, Mihai Andrei Negoescu Gandac, a spus in sala de judecata ca Dragnea doreste sesizarea CJUE cu trei intrebari.

Conform judecatorului, Dragnea doreste sa intrebe CJUE daca constituie sau nu o frauda a banilor europeni activitatea unui europarlamentar care a angajat un asistent pe plan local, platit din bani UE, dar care nu a declarat in tara salariul real al asistentului, ci salariul minim. Dragnea mai spune ca la bugetul national nu au ajuns impozitele calculate la salariul real virat de Parlamentul European.

Potrivit unor surse, europarlamentarul despre care vorbeste Dragnea este Viorica Dancila, iar asistentul angajat de aceasta pe vremea cand era europarlamentar este Adriana Botorogeanu, cea care apare si in dosarul "Angajarilor fictive", in care Dragnea a fost condamnat.

De asemenea, Liviu Dragnea intentiona sa intrebe CJUE daca i s-a incalcat dreptul la aparare prin faptul ca a fost judecat la Instanta suprema de completuri nespecializate.

Procurorul de sedinta si avocata PSD au solicitat respingerea cererii lui Dragnea, pe motiv ca intrebarile nu au legatura cu obiectul acestui dosar - validarea modificarilor la statului partidului si a noii conduceri.

Cei doi judecatori ai completului, Mihai Andrei Negoescu Gandac si Adina Cosma, au respins cererea lui Dragnea de sesizare a CJUE, sustinand ca intrebarile nu sunt pertinente si nu au legatura cu obiectul dosarului.

Tot acum, magistratii au respins o alta cerere depusa de Liviu Dragnea, privind sesizarea Curtii Constitutionale cu o exceptie privind art.46 alin.2 din Legea 14/2003 privind partidele politice, deoarece nici aceasta cerere nu are legatura cu obiectul dosarului.

Liviu Dragnea nu a fost prezent in sala de judecata si nici nu a fost reprezentat de avocata sa, Flavia Teodosiu, ci de o consiliera.

De altfel, lipsa avocatei lui Dragnea a dus la dezbateri prelungite, iar judecatorii au decis ca acea consiliera nu are voie sa puna concluzii pe exceptii si nici pe fondul dosarului.

Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru 28 noiembrie.

La inceputul lunii iulie, PSD a depus la Tribunalul Bucuresti o cerere care are ca obiect "modificari acte constitutive - statut - organe de conducere", respectiv inregistrarea in Registrul partidelor politice a modificarilor de statut si alegerea noii conduceri, ca urmare a Congresului din 29 iunie, cand Viorica Dancila a fost aleasa in functia de presedinte al PSD.

In cadrul procesului au fost depuse doua cereri de interventie, printre care una formulata de Liviu Dragnea, aflat in penitenciar.

Cererea lui Liviu Dragnea are legatura cu dosarul "Angajarilor fictive" de la DGASPC Teleorman, in care fostul lider al social-democratilor a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare. Dragnea invoca faptul ca judecatorii au decis, in privinta celor doua persoane angajate fictiv la DGASPC Teleorman, ca a fost comisa o frauda, iar astfel activitatea PSD Teleorman, unde au lucrat efectiv cele doua, ar fi fost ilicita in perioada 2006 - 2012, motiv pentru care organizatia ar fi trebuit dizolvata.

Fostul presedinte al PSD mai sustine posibilitatea dizolvarii PSD, deoarece la Congresul din 29 iunie au votat si reprezentantii PSD Teleorman.

Pe 9 august, Tribunalul Bucuresti a respins cererea de interventie a lui Dragnea, insa acesta a facut apel.

Codrin Stefanescu, fostul secretar general al PSD, declara ca cererea de interventie a lui Liviu Dragnea nu reprezinta un act de razbunare, ci un demers care l-ar fi putut ajuta la revizuirea dosarului in care a fost condamnat.

"Aici nu e vorba de nicio lovitura sau de vreo razbunare a lui Dragnea. Avem de-a face cu un demers in interesul legii si al clientului, in conditiile urmatoare. (...) In acest dosar, avocatii trebuie sa faca tot ceea ce este legal si constitutional in interesul clientului lor. Acest demers vine pe baza unor legi care sunt in vigoare si nu au de-a face cu chestiuni legate de partid. Aici nu e atacat Congresul, Viorica Dancila sau Fifor. E o procedura prin care DNA si Ministerul Public au facut aceasta executie. Aici vorbim probabil despre o revizuire a dosarului. Demersul avocatilor nu are de-a face cu PSD", sustinea Codrin Stefanescu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri