Ludovic Orban a declarat, marti seara, ca in momentul de fata sunt 43 de orase care nu mai dispun de bani de salarii si nici de functionare, dar urmeaza sa primeasca fonduri la rectificarea bugetara.

"La asociatia oraselor mi-au spus foarte clar ca 43 de localitati nu au bani sa termine bugetul. (...) O sa le dam prin intermediul ordonantei de urgenta de rectificare, de aia am demarat discutiile cu asociatiile autoritatilor locale, ca sa stim foarte clar cum prevedem sume care sa le permita sa inchida anul. Sunt 43 de orase care nu au bani de salarii, nu mai au bani de cheltuieli de functionare, pot sa ramana fara lumina pe strazi, nu mai au bani sa plateasca indemnizatiile persoanelor cu dizabilitati, ca au fost transferate anul acesta la localitati fara sa le transfere si resursele financiare", a declarat Ludovic Orban, la Romania TV, potrivit Agerpres.

El a precizat ca a avut o intalnire cu reprezentantii asociatiilor oraselor, care solicita ca bugetele locale sa fie bazate pe o suma minima stabilita pe fiecare locuitor. Sumele necesare pentru functionarea administratiilor ar urma sa fie diferentiate in functie de localitati, iar completarile pana la limita bugetului minim sa fie facute de la bugetul de stat daca nu se colecteaza din veniturile proprii.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ludovic Orban: Salariul minim pe economie va creste