Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie ca va solicita profesorilor sa inceteze sa le mai ceara copiilor sa memoreze comentarii.

"Raspund in calitate de profesor de limba romana, nu in calitate de ministru: nu am fost adepta niciodata a memorarii comentariilor, ci intotdeauna mi-am dorit ca elevii mei sa-si dezvolte gandirea critica, ei sa realizeze acele comentarii de text, eu nici macar nu le spun comentarii, pentru ca vorbim despre o interpretare a unui text literar. (..) Acum va raspund in calitate de ministru, voi solicita colegilor mei sa inceteze sa le mai ceara copiilor sa memoreze acele comentarii, dar raspunsul colegilor profesori de limba romana va fi ca trebuie sa invete pentru examenul de Bacalaureat sau pentru Evaluarea Nationala niste comentarii. Nu, pentru Evaluarea Nationala chiar nu trebuie sa invete niste comentarii, ci trebuie sa realizeze pe un text la prima vedere o compunere si rolul profesorului la clasa este acela de a crea competenta de a dezvolta o idee pe un text la prima vedere, iar, in ceea ce priveste examenul de Bacalaureat, la subiectul al III-lea avem un reper important pe care trebuie sa-l dezvolte si anume particularitatile de constructie ale unui text", a explicat Anisie, scrie Agerpres.

In opinia sa, profesorul de romana trebuie sa creeze competente de interpretare de text si sa-i invete pe elevi sa inteleaga un text literar si nu sa ii puna sa reproduca acele comentarii.

"Ceea ce ne spune, de fapt, si rezultatul de la testarea PISA pe lectura putem aplica si pentru ceea ce se intampla in sistem astazi la limba si literatura romana, dar poate ne trage si un semnal de alarma acest rezultat pentru constructia subiectelor pentru evaluarile nationale. (...) Poate pentru anul viitor ne gandim mai mult la modul in care construim subiectele si ce competenta urmareste sa dezvolte copilului", a explicat ministrul.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri