Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat joi ca persoanele care tergiverseaza desecretizarea convorbirilor purtate de jandarmi la evenimentele din data de 10 august 2018 isi risca propria cariera.

Vela a spus intr-o conferinta de presa ca raportul privind evenimentele din 10 august a fost desecretizat in totalitate si pus la dispozitia procurorilor.

"Am facut un pas in plus pentru clarificarea evenimentelor de la 10 august si am dispus si luarea masurilor pentru desecretizarea convorbirilor purtate de jandarmi prin intermediul statiilor de emisie-receptie in cele doua zile - 10 si 11 august", a aratat ministrul.

El a precizat ca, dupa desecretizare, aceste convorbiri vor putea fi puse la dispozitia procurorilor si vor contribui major la lamurirea situatiei.

"Se va putea stabili concret cine si ce ordine a dat si cum au fost puse acestea in aplicare. Pe scurt, se va stabili daca au fost comise abuzuri impotriva protestatarilor si cine a comis aceste abuzuri. Ma asteptam ca aceste convorbiri sa fie deja la dosar, dar unii au impresia ca se pot juca. Nu ma joc si nu accept sa tergiversam cu nicio secunda lamurirea situatiei din 10 august. Cine isi permite sa tergiverseze isi risca propria cariera", a mai spus Vela.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Raportul despre 10 august a fost declasificat si inaintat DIICOT