Magistratii de la Judecatoria Cluj-Napoca l-au condamnat sambata, 28 decembrie, pe primarul comunei Floresti, Horia Sulea, la 3 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice asimilata infractiunilor de coruptie. Instanta a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de incercare de 5 ani si 6 luni. Sentinta nu este definitiva, scrie transilvaniareporter.ro.

Primarul din Floresti a fost trimis in judecata in ianuarie 2018 intr-un dosar care vizeaza trei infractiuni de abuz in serviciu. Potrivit procurorilor, in perioada decembrie 2012 – martie 2013, Horia Sulea, in calitatea sa de primar si ordonator principal de credite, si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu referitoare la atribuirea si plata serviciilor de deszapezire a localitatii Floresti, prin efectuarea unor plati nelegale in cuantum total de 123.516,4 lei.

De asemenea, procurorii il acuza pe edilul din Floresti ca, in perioada iulie 2012 – noiembrie 2012, ar mai fi efectuat plati nelegale si pentru serviciile de curatenie stradala a localitatii, in cuantum de 54.126 lei. De asemenea, si in perioada februarie 2013 – decembrie 2013, in calitatea sa de primar, Sulea si-ar fi indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu referitoare la atribuirea si plata serviciilor de curatenie stradala a localitatii Floresti, prin efectuarea unor plati nelegale, in cuantum total de 98.883,7 lei.

Sursa foto: qimono | Pixabay


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ce spune primarul din Hateg despre conducta de apa reparata cu tepuse din lemn?
Setari Cookie-uri