Un padurar din cadrul Ocolului Silvic Dealu Negru a fost trimis in judecata de catre procurorii bistriteni pentru delapidarea a peste 13.500 de metri cubi de material lemnos din gestiune, pe care ulterior i-a vandut altor trei persoane, intocmind si acte false in acest sens.

Potrivit raportului de activitate pe luna decembrie 2019 facut public de Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, padurarul este acuzat de delapidare si fals intelectual, dupa ce, in luna octombrie a anului 2018, si-a insusit fara drept din gestiunea sa cantitatea de 13.564 metri cubi material lemnos, pe care a remis-o celorlalti trei inculpati in schimbul unor sume de bani, impreuna cu documente intocmite in fals, scrie Agerpres.

Falsele avize de insotire a materialului lemnos au fost prezentate ulterior de catre cei trei inculpati organelor de politie, atunci cand transporturile de lemn au fost controlate.

Cei trei barbati la care au ajuns lemnele insusite ilegal au fost trimisi in judecata pentru uz de fals si complicitate la delapidare.

Pe piata libera, valoarea cantitatii de lemn delapidate de catre padurar depaseste 2,5 milioane lei.

Ocolul Silvic Dealu Negru gestioneaza fond forestier din cadrul Muntilor Calimani.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Suspiciuni de spălare de bani în sistemul bancar. Ce spune BNR
Setari Cookie-uri