Sportiva romana Georgeta Popescu a cucerit, duminica, medalia de aur in proba de monobob, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne, editia de iarna, scrie Agerpres.

Georgeta Popescu a fost cronometrata in doua manse cu timpul de 2 min 26 sec 84/100, urmata de Viktoria Cernanska (Slovacia), 2 min 27 sec 35/100, si de Celine Harms (Germania), 2 min 27 sec 36/100.

Romanca Antonia Sirbu s-a clasat pe locul 13, cu timpul de 2 min 30 sec 71/100.

Georgeta Popescu a adus delegatiei Romaniei a doua medalie la Lausanne, dupa bronzul castigat de Ramona Ionel, miercuri, in proba de sprint pe echipe mixte la patinaj viteza.

Romania a mai castigat medalii la Jocurile Olimpice de Tineret in 2016, la Lillehammer. Eduard Casaneanu si-a adjudecat titlul la hochei pe gheata, in proba de indemanare, cel dintai aur olimpic al Romaniei la acest sport, iar Mihaela Hogas a obtinut medalia de bronz in intrecerea de patinaj viteza la sprint echipe internationale mixte, alaturi de italianca Chiara Cristelli, germanul Ole Jeske si norvegianul Allan Dahl Johansson.

Citeste si:
Romania a castigat o medalie de argint la Jocurile Olimpice de iarna
Andrei Nica, medalie de aur...

Romania este reprezentata de 35 de sportivi la cea de-a treia editie de iarna a Jocurilor Olimpice de Tineret (competitie rezervata sportivilor sub 18 ani) la biatlon, bob, hochei pe gheata, patinaj viteza, sanie, sarituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond si snowboard, zece dintre cele 16 discipline sportive aflate in programul competitiei.

Sursa foto: THOMAS LOVELOCK OIS HANDOUT | AGERPRES

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Broker intrebat de coronavirus: Daca ai stomac tare, bursa e tot bursa
Setari Cookie-uri