Primarul Gabriela Firea anunta, in urma cu o saptamana, ca licitatia pentru cele 100 de tramvaie noi pentru Bucuresti nu e "nici suspendata, nici anulata". Lucrurile stau, de fapt, cu totul altfel, iar bucurestenii mai au destul de mult de asteptat pana sa se plimbe cu tramvaie noi, scrie ziare.com.

Pe 12 ianuarie, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, declara ca licitatia pentru cele 100 de tramvaie noi pentru Bucuresti este inca in desfasurare. Insa, la putin peste o saptamana de la acea declaratie, licitatia figureaza in SICAP ca fiind suspendata.

"La acest moment, anulat este doar procesul de adjudecare a licitatiei. CNSC a statuat, prin decizie, ca documentele prin care societatea din Turcia a fost declarata castigatoare se anuleaza. Si a retrimis autoritatii contractante un termen de 20 de zile ca sa reanalizeze respectiva oferta. Intre timp, atat Asta Vagoane Calatori, cat si Municipiul Bucuresti au depus contestatii. Iar primul termen de judecata la Curtea de Apel Bucuresti este 23 ianuarie 2020", a declarat directorul Asta Vagoane Calatori, Gheorghe Sirbu.

Chiar daca la primul termen nu se va lua nicio decizie, situatia s-ar putea, totusi, lamuri pana la mijlocul lunii februarie. Oricat ar mai dura licitatia si indiferent daca o vor castiga turcii sau aradenii, sansele sa vedem tramvaie noi prin Bucuresti, in acest an, sunt aproape nule.

Citeste si:
Solutii la traficul de cosmar din Capitala: promisiuni vs realizari
Solutiile Gabrielei Firea...
Sursa foto: Facebook Societatea de Transport Bucuresti

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Situatia STB, prezentata de directorul general al companiei
Setari Cookie-uri