Deputatul USR Emanuel Ungureanu acuza ca un medic de la Spitalul Clinic Judetean Mures a efectuat ilegal mai multe interventii folosind parafa sefei de sectie.

Deputatul sustine intr-o postare pe Facebook ca medicul Monica Pantea a efectuat ilegal sute de interventii pe parafa sefei de sectie, prof. Simona Bataga, adaugand ca un pacient a murit in conditii suspecte dupa o operatie, scrie Ziare.com.

"Activitatea Clinicii de Gastroenterologie SCJU Mures a fost grav perturbata de la inceputul anului 2019 prin introducerea ILEGALA in aceasta clinica, de catre Prof Simona Bataga, seful sectiei, a unui medic, Dr Pantea Monica, care nu se afla in relatie contractuala cu SCJU Mures!!!

Desi in clinica isi desfasoara legal activitatea de explorari endoscopice 4 medici angajati, Dr Pantea Monica a primit acordul de la Prof. Simona Bataga sa efectueze endoscopii digestive superioare si inferioare, sa puna diagnostice si sa stabileasca terapii in Laboratorul de Endoscopie din cadrul clinicii", acuza deputatul.

El sustine ca accesul medicului Pantea in Clinica de Gastroenterologie a restrans accesul medicilor angajati legal pe aceasta sectie sa efectueze explorari endoscopice.

"Pantea Monica s-a comportat timp de 1 an ca si cand ar fi fost angajata a acestei sectii desfasurand activitate de endoscopie programata, documentata in registrele laboratorului!!!

Activitatea Dr Pantea Monica a implicat si folosirea de materiale consumabile din inventarul spitalului, acestea fiindu-i puse la dispozitie de catre personalul Laboratorului de endoscopie coordonat de Prof. Dr. Simona Bataga, fara nici o restrictie!!!

Atat explorarile endoscopice, cat si consumabilele au fost decontate pe spitalizari de zi efectuate pe numele Prof Simona Bataga, fraudansu-se astfel Casa Judeteana de Asigurari Mures!", continua Emanuel Ungureanu.

El a mai spus ca activitatea doctorului Pantea Monica s-a extins treptat in anul 2019 aceasta efectuand treptat explorari endoscopice cu caracter de consult interclinic, la pacienti internati in SCJU Mures si ca acest lucru a dus la efectuarea unor explorari interclinice frauduloase, in detrimentul pacientilor si cu TAINUIREA acestui fapt fata de catre medicii curanti ai pacientilor respectivi.

"Educatia medicilor rezidenti gastroenterologi in endoscopie, obligatorie prin contractul de munca, implica efectuarea unui anume numar de endoscopii, obtinerea de statut de medic specialist fiind conditionata de aceasta!!!

Prin activitatea frauduloasa in Laboratorul de Endoscopie, doamna doctor Pantea Monica a preliclitat activitatea de instruire a rezidentilor, prin limitarea accesului la aceasta activitate, pe care ei sunt obligati prin curricula sa o presteze", a punctat Ungureanu.

Moartea suspecta a unui pacient

Ungureanu spune ca cea mai grava consecinta a ceea ce s-a intamplat este moartea suspecta a unui pacient din Gheorgheni, judetul Harghita, care a suferit de ciroza hepatica si de o complicatie a acesteia, varicele esofagiene.

"Pacientul aflat atat in evidenta Clinicii Gastroenterologie cat si in evidenta altor clinici in care isi desfasoara activitatea legala medici gastroentrologi si exista Laboratoare de endoscopie functionale, a fost "racolat" de Dr. Monica Pantea si programat la internare in Clinica de Gastroenterologie si la Laboratorul de Endoscopie digestiva pentru ligaturarea varicelor esofagiene.

Internarea s-a efectuat pe numele si in salonul Prof Simona Bataga, la data de 19.09.2019, si i s-a efectuat de catre Dr. Monica Pantea ligatura endoscopica a varicelor in Laboratorul de Endoscopie al clinicii la data de 20.09.2019, protocolul endoscopic fiind semnat chiar de catre Dr. Monica Pantea", a povestit Ungureanu.

El a precizat ca pacientul a fost externat pe 23 ianuarie 2019, dar a revenit la spital cu complicatii, cu efractia varicelor ligaturate, cu o sangerare masiva, intr-o stare clinica extrem de grava, acesta murind la 4 ore dupa ce a venit la spital.

"In decursul acestor 4 ore pacientului i s-a efectuat internarea pe sectia gastroenterologie, pentru decontarea consumabilelor, sangelui, medicatiei primite si a manevrelor terapeutice efectuate.

La intocmirea actelor de externare ale defunctului, pentru tainuirea circumstantelor decesului, contrar prevederilor legale, s-a cerut de catre Prof Simiona Bataga scutirea de necropsie si mai grav, nu a fost transferat pacientul decedat serviciului de Medicina Legala, conform legii, moartea domnului G M F survenind ca o complicatie a unei manevre medicale si la sub 24 de ore de la internarea in spital!!!", acuza deputatul.

El mai spune ca familiei nu i s-a prezentat situatia reala, adica faptul ca pacientul a decedat ca urmare a unei manevre terapeutice efectuate de catre o persoana care nu avea dreptul sa o efectueze si nici nu a fost informata de obligatia spitalului de a solicita efectuarea necropsiei medico-legale, astfel ca si familia a fost de acord cu scutirea pacientului de necropsie.

In aceste conditii, Emanuel Ungureanu sustine ca saptamana viitoare va depune o sesizare la DNA Mures impotriva sefei de sectie a Clinicii de Gastroentorologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures si a protejatei acesteia, dr. Monica Pantea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri