Chirurgul Mircea Beuran a fost ales in Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti. Cu 447 de voturi din 1041, el s-a situat pe pozitia a 11-a, ca numar de voturi obtinute. Senatul are 58 de membri, scrie newsweek.ro.

Pe primul loc s-a aflat urologul Viorel Jinga, care ar dori sa ocupe si functia de rector al UMF. In 2016, Jinga a fost acuzat de ANI ca se afla in incompatibilitate, intrucat detinea o clinica privata (unde era administrator si asociat unic) in timp ce era si sef Sectie Urologie II in cadrul Spitalul Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele Bucuresti.

Mircea Beuran a fost demis, recent, de la conducerea unei sectii de chirurgie a Spitalului Floreasca, dupa ce o pacienta a luat foc pe masa de operatii. „In urma analizei intregului material probator avut la dispozitie, concluziile cercetarii administrative dispuse de SCUB arata ca incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de catre echipa operatorie. Din raport reiese ca prof. dr. Mircea Beuran, ca sef al Sectiei Clinice de Chirurgie III a incalcat 10 obligatii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al sectiei. Date fiind masurile dispuse din cercetarea administrativa s-a luat, printre altele, si decizia incetarii contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de sef al Sectiei Clinice de Chirurgie III”, se arata in constatarile corpului de control al ministerului Sanatatii.

Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Cum a motivat Tribunalul Bucuresti plasarea in arest la domiciliu a lui Beuran
Setari Cookie-uri