Informatii de ultima ora in privinta scandalului de la Spitalul de Urgenta Floreasca, obtinute in exclusivitate de Digi24, dupa ce o pacienta a luat foc pe masa de operatie. Mircea Beuran, seful sectiei chirurgie, va fi demis din functie in perioada urmatoare, scrie Digi24.ro.

UPDATE: Inspectia Sanitara de Stat a sanctionat cu 30.000 de lei Spitalul de Urgenta Floreasca "pentru neregulile gasite", conform unui comunicat de presa emis de catre Ministerul Sanatatii.

"In urma analizei intregului material probator avut la dispozitie, concluziile cercetarii administrative dispuse de SCUB arata ca incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de catre echipa operatorie. Din raport reiese ca prof. dr. Mircea Beuran, ca sef al Sectiei Clinice de Chirurgie III, a incalcat 10 obligatii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al sectiei. Date fiind masurile dispuse din cercetarea administrativa s-a luat, printre altele, si decizia incetarii contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de sef al Sectiei Clinice de Chirurgie III. (...) De asemenea, Inspectia Sanitara de Stat a sanctionat cu amenzi unitatea spitaliceasca pentru neregulile gasite, cat si intreaga echipa operatorie, de la asistent, pana la conducatorul echipei, cuantumul acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Mircea Beuran va putea profesa in continuare.

Concluziile autopsiei in cazul femeii de 66 de ani care a ars pe masa de operatie de la Floreasca vor fi gata in doua, trei luni, iar arsurile de pe corpul acesteia nu au semne de infectii, a declarat medicul primar din cadrul INML, Adriana Francisc, saptamana trecuta.

Citeste materialul integral pe Digi24.ro.

Citeste si:
Cum a motivat Tribunalul Bucuresti plasarea in arest la domiciliu a...
Tribunalul Bucuresti: Mircea...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Setari Cookie-uri