STB lucreaza la un nou tramvai, "cel mai modern construit vreodata in Bucuresti". Cand va fi gata?

Sindicatul Transportatorilor din Bucuresti a publicat imagini cu caroseria unui tramvai Bucur LF care s-ar fabrica in prezent in uzina STB. Potrivit lor, noul tramvai ar urma sa fie dat in folosinta peste sase luni, scrie economica.net.

"Cel mai modern tramvai construit vreodata in Bucuresti va fi dat in folosinta peste 6 luni", spun cei de la Sindicatul STB intr-o postare pe YouTube de la inceputul lunii.

Potrivit lor, in Uzina de Reparatii "Atelierele Centrale" (URAC) a STB SA se afla in fabricatie in acest moment un tramvai Bucur LF 417, adica al 17-lea vagon al seriei, care are tractiune in curent alternativ, la care s-a facut o noua reproiectare a amenajarii interioare si exterioare. "Acest tramvai are o particularitate: este cu 70% podea coborata, lucru care usureaza accesul calatorilor in vagon, fiind la nivelul peronului", mai spun cei de la sindicatul STB.

Societatea de Transport Bucuresti (STB) a anuntat anul trecut ca vrea sa construiasca 18 tramvaie noi Bucur LF-CA. In acest sens, a lansat o licitatie pentru amenajarea interioara si exterioara (inclusiv proiectare/design) pentru constructia acestor 18 tramvaie noi. La aceasta licitatei a fost depusa o singura oferta.

Citeste si:
Circulația tramvaiului 41, blocată la stația Brașov
Circulația tramvaiului 41,...
Sursa foto: Facebook Societatea de Transport Bucuresti

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri