Bărbatul din Gorj, depistat pozitiv cu virusul COVID-19, a ajuns la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, potrivit Agerpres.

Potrivit unei informări oficiale, transportul s-a desfăşurat în condiţii normale pentru astfel de situaţii şi nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane.

"Bărbatul care a contractat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD de la ISU Dolj, dotată corespunzător şi având condiţii de izolare totală a pacientului. De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenţii de tip CBRN (situaţii de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară)", precizează sursa citată.

Bărbatul va rămâne izolat complet de restul pacienţilor de la Institutul "Matei Balş.

Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea lui este bună, neavând simptome specifice.

Coronavirus a intrat în România, fiind anunțat primul infectat cu virusul care a pornit din China. Este vorba despre un bărbat din Gorj care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani. Bărbatul este în stare bună și nu prezintă simptome.

Există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România.

Totodată, la „Matei Balș” sunt 33 de probe de la Gorj pentru care se așteaptă rezultatul.

Citeste si:
Un român a dat aproximativ 8.000 de euro pe o vacanță. Ce include...
Un român a dat aproximativ...

"Da, putem confirma. Există diagnosticul pozitiv, realizat la Institutul Matei Balș. Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana din Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei", a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Sursa foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Cinci cadre medicale de la Matei Balș, infectate cu coronavirus
Setari Cookie-uri