Comisia Europeană a anunţat că Centrul european de coordonare a răspunsului la situaţii de urgenţă (ERCC) a solicitat tuturor statelor membre să ofere asistenţă Italiei, confruntată cu epidemia de coronavirus şi care a cerut mai multe măşti sanitare.

Potrivit executivului comunitar, Italia a activat Mecanismul de Protecţie Civilă al UE pentru a cere materiale necesare combaterii răspândirii coronavirusului, solicitând concret măşti sanitare, potrivit Agerpres.

Comisarul european pentru gestiunea crizelor, Janez Lenarcic, a repetat poziţia Comisiei Europene exprimată zilele trecute de mai mulţi oficiali europeni, aceea că ''virusul nu cunoaşte graniţe'', că statele membre ale UE trebuie să dea dovadă de ''solidaritate'' şi să-şi coordoneze răspunsul în faţa progresiei coronavirusului, care în Italia a infectat 650 de persoane şi a provocat 17 decese.

Comisia Europeană a anunţat de asemenea că pregăteşte licitaţii comune pentru achiziţia de echipamente de protecţie astfel încât să fie redus cât mai mult riscul unor posibile deficite de materiale sanitare.

În plus, executivul comunitar a confirmat că va coordona o analiză a efectelor epidemiei de coronavirus asupra economiei UE.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri