Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a ținut să precizeze într-un comunicat că „regula împărtăşirii clericilor şi credincioşilor din acelaşi Sfânt Potir rămâne neschimbată” și a adăugat că „această împărtăşire nu a fost vreodată şi nici nu va fi un pericol”, scrie Libertatea.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a transmis un mesaj, în completarea comunicatului emis de Biroul de Presă al Patriarhiei Române, în legătură cu măsurile care trebuie luate pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a ținut să sublinieze că regula împărtăşirii clericilor şi credincioşilor din acelaşi Sfânt Potir rămâne neschimbată.

„Regula împărtăşirii clericilor şi credincioşilor din acelaşi Sfânt Potir rămâne neschimbată, iar preoţii vor explica tuturor credincioşilor că această împărtăşire nu a fost vreodată pentru cineva şi nici pentru ei nu va fi un pericol”, a afirmat Preafericitul Daniel.

În contextul riscului de contaminare cu coronavirusul Covid–19, Patriarhia Română recomanda, săptămâna aceasta, evitarea temporară a sărutării icoanelor din biserică, persoanele putând săruta icoanele din propria casă.

Citeste si:
BOR: Potirul şi linguriţa de împărtăşire se vor dezinfecta după...
BOR: Potirul şi linguriţa...
Sursa foto: SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Nou focar de coronavirus la o fabrică de înghețată din Sebeş
Setari Cookie-uri