Patriarhul Daniel: Preţuim curajul şi dăruirea asistentelor şi asistenţilor medicali, din ţară şi din diaspora

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale a Asistentului Medical, în care îşi exprimă preţuirea pentru "curajul şi dăruirea asistentelor şi asistenţilor medicali, din ţară şi din diaspora", în lupta cu pandemia generată de noul coronavirus.

"Ziua Internaţională a Asistentului Medical, aniversată anul acesta în contextul pandemiei cu noul coronavirus, este un prilej de a ne exprima recunoştinţa şi rugăciunea noastră către Dumnezeu pentru cei care veghează neîncetat, alături de medicii din spitale şi din centre de carantină şi izolare, la îngrijirea celor aflaţi în suferinţă, împlinind vocaţional şi profesional cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos: 'Bolnav am fost şi M-aţi cercetat' (Matei 25, 36). Mâinile iubirii milostive a lui Dumnezeu sunt slujitorii Săi jertfelnici care se îngrijesc de sănătatea sufletească a oamenilor, dar şi medicii, asistenţii medicali, infirmierii şi întreg personalul medical, bărbaţi şi femei, care lucrează necontenit pentru a oferi asistenţă profesională competentă şi tratamente medicale adecvate întreţinerii sau redobândirii sănătăţii trupeşti şi a echilibrului sufletesc", afirmă întâistătătorul BOR, potrivit Agerpres.

Patriarhul aminteşte că Biserica Ortodoxă Română apreciază în mod deosebit contribuţia valoroasă a asistenţilor medicali la îngrijirea sănătăţii oamenilor şi, de aceea, a înfiinţat, după anul 1990, prin cooperare cu autorităţile publice, şcoli de asistenţă medicală, aşa cum este astăzi Şcoala postliceală sanitară "Sfântul Ierarh Nectarie" din Bucureşti.

De asemenea, înaltul ierarh spune că în cele 800 de centre medicale şi sociale înfiinţate şi susţinute de Biserica Ortodoxă Română, această categorie profesională este recunoscută pentru importanţa muncii şi priceperii ei.

"În această perioadă de pandemie, când foarte mulţi oameni suferă de singurătate, de anxietate, de nesiguranţa zilei de mâine, de teama de îmbolnăvire sau de moarte, preţuim curajul şi dăruirea asistentelor şi asistenţilor medicali, din ţară şi din diaspora, care îmbină credinţa în Dumnezeu şi iubirea faţă de aproape prin activitatea şi jertfelnicia lor. Adresăm binecuvântări şi calde mulţumiri tuturor celor sărbătoriţi de Ziua Internaţională a Asistentului Medical şi ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Doctorul trupurilor şi al sufletelor noastre, să le dăruiască sănătate şi mult ajutor pentru împlinirea nobilei lor misiuni în slujba semenilor", se mai arată în mesajul patriarhului BOR.

Citeste si:
ÎPS Teodosie, după ce l-a supărat pe Patriarh: Doar Dumnezeu mă...
ÎPS Teodosie îi răspunde...

Sursa foto: Agerpres
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri