Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat luni dimineață măsurile luate de Comandamentul de Urgență al Municipiului București în contextul epidemiei de coronavirus: suspendarea activității teatrelor și a tuturor evenimentelor culturale și sportive în luna martie, precum și măsuri sporite de siguranță în spitalele din Capitală.

Totodată, Firea a făcut apel pentru închiderea școlilor și grădinițelor pentru a limita răspândirea virusului.

”Noi nu putem impune Comitetului național, dar putem transmite această propunere”, a precizat ea.

Astăzi se decide dacă școlile vor fi închise sau nu, din cauza epidemiei de coronavirus

Principalele declarații ale Gabrielei Firea:

Suspendarea activității celor 14 teatre din subordinea Primăriei până la 31 martie

Suspendarea concertelor, evenimentelor cultural, sportiv de către Opera Comica pentru Copii, Compania Sportul pentru Totți, Creart, Proedus, Muzeul Municipiului București și alte instituții și firme ale Primăriei București

Măsuri sporite în cele 19 spitale administrate de Primăria București.

Voi demite managerii care nu respectă strict recomandările și dispozițiile

DGASMB va lua toate măsurile pentru protejarea persoanelor fără adăpost

Școlile sunt administrate de primăriile de sector. Discuțiile sunt pro și contra închiderii. Putem să nu închidem nici o școală și nici o grădiniță și să vedem ce se întânplă, dar putem să le și închidem. Pericolul este acesta: domnul care a venit din Italia nu a intrat imediat în izolare, s-a întâlnit cu persoane, apoi la domiciliu s-a întâlnit cu prietena care s-a îmbolnăvit și ea, a fost la serviciu. Vă dați seama ce înseamnă o anchetă epidemiologică dacă un copil se infectează? Va dați seama ce groază se va declanșa într-o școală?

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri