Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că în centrele de carantină din Capitală se află 270 de persoane, fiind disponibile încă 180 de locuri de carantină, şi că mai există centre rezervă cu o capacitate totală de peste 140 de locuri.

"În prezent, în centrele de carantină din Capitală se află 270 de persoane venite în special din Italia. Mai sunt disponibile 180 de locuri de carantină şi mai avem centre rezervă cu o capacitate totală de peste 140 de locuri. Conaţionalii noştri nu vor rămâne fără un acoperiş deasupra capului sau fără medicamente, apă, hrană, obiecte de igienă şi îngrijire personală", a postat Firea pe Facebook, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că Primăria Capitalei, prin DGASMB, precum şi primăriile de sector au pus la dispoziţie autorităţilor centrale spaţii transformate în centre de carantină, unde sunt în prezent cazate 270 de persoane - 111 de femei, 155 de bărbaţi, 4 minori şi doi sugari.

Primarul Firea face un apel către toate ONG-urile, companiile şi firmele care deţin sau comercializează produse de igienă, alimente sau articole de îmbrăcăminte de strictă necesitate să se alăture demersului Primăriei Capitalei pentru a suplimenta stocurile necesare centrelor de carantină.

"Facem toate eforturile, astfel încât să asigurăm stocurile necesare, hrană caldă, apă şi kit-uri de igienă personală, însă avem nevoie şi de sprijinul companiilor care pot furniza alimente şi obiecte de igienă sau îmbrăcăminte de strictă necesitate. Este vorba despre alimente neperisabile, produse de igienă şi curăţenie, apă, pilote, articole de îmbrăcăminte de strictă necesitate. De asemenea, se pot trimite cărţi noi, dulciuri sau diverse jocuri de masă, astfel încât aşteptarea acestor persoane aflate în carantină să nu fie atât de apăsătoare. Având în vedere că mai multe firme şi asociaţii s-au oferit să ne ajute în această perioadă, doresc să le mulţumesc public şi să anunţ faptul că toate persoanele juridice care doresc să facă donaţii în acest sens pot transporta articolele la Arena Naţională, unde s-a înfiinţat un centru de depozitare", a spus Firea.

Ea a reamintit că la adresa coronavirus@pmb.ro se pot trimite mesaje de către cei care au spaţii de cazare dotate cu camere şi grupuri sanitare (hotel, pensiune, cămin) pe care Municipalitatea să le poată închiria contra cost (50 euro/noapte) pentru cei care au nevoie de carantină 14 zile, veniţi din ţările contaminate; de către cei care doresc să ajute persoanele aflate în carantină cu alimente, obiecte de îngrijire personală (magazine, firme, ong-uri, persoane); de către cei care vor să se alăture, ca voluntari, efortului Municipalităţii de a le face cumpărături persoanelor care nu au familia sau prietenii în apropiere şi se află în izolare la domiciliu.

PMB pune la dispoziţia bucureştenilor un Telverde disponibil 24 din 24 de ore, 0.800.800.868, a mai postat Firea.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri