Comunitatea chineză din România strânge donații de la oamenii de afaceri de aici pentru a dona între 10.000 si 20.000 de măști, dar și ochelari de protecție, pentru personalul medical din România.

„Am luat legătura cu Dr. Simin-Aysel Florescu, Director Medical de la Spitalul Victor Babeș, pentru a dona măști N95 pentru personalul spitalulul, precum și ochelari de protecție. Astăzi și mâine strângem bani de la mici antreprenori sau chiar companii mari de aici, iar poimâine vrem să facem comanda”, a declarat, pentru Wall-Street, Jin Wei, comerciant în centrul comercial Dragonul Roșu.

Potrivit acestuia, comunitatea chineză încearcă acum să ia legatura cu autoritățile române pentru a nu avea probleme cu transportul materialelor din China în România, având în vedere că nu există legătură directă între cele două țări.

Românii se feresc de chinezii de aici

Deși este de 20 de ani în România, Jin Wei spune că este pentru prima oară de când este aici când este privit cu multă reticiență.

„Oamenii cred că noi, chinezii, suntem infectați, deși până acum nu s-a confirmat niciun caz de coronavirus în comunitatea chineză din România”, a mai spus Jin Wei.

China a ajutat Italia

Zilele trecute, Beijingul a decis să trimită în regim de urgenţă în peninsulă peste 100.000 de măşti profesionale de înaltă tehnologie, dar şi 20.000 de combinezoane speciale de protecţie. De asemenea, Italia va primi şi 50.000 de teste de diagnostic pentru coronavirus. În plus, se are în vedere achiziţionarea rapidă a 1000 de ventilatoare respiratorii mecanice pentru pacienţii cu pneumonie severă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri