Suma care va fi economisită de municipalitatea arădeană prin anularea evenimentelor culturale, inclusiv a tradiţionalului târg de Paşte, în total aproximativ 1.500.000 de lei, va fi folosită pentru achiziţionarea de materiale de protecţie şi echipamente medicale, potrivit Agerpres.

Primarul Aradului, Călin Bibarţ, a anunţat miercuri, că este vorba de evenimentele publice ale Centrului Municipal de Cultură, care au primit deja finanţare din bugetul local, dar au fost suspendate.

"Considerăm că acum sănătatea arădenilor este de maximă prioritate. Este şi motivul pentru care am dispus sistarea pentru o perioadă a tuturor cheltuielilor aferente activităţilor culturale, sportive sau de tineret. Fondurile economisite le direcţionăm spre necesităţile stringente ale sistemului de sănătate arădean. În funcţie de evoluţia lucrurilor, vom reface aceste alocări", a declarat primarul.

Târgul de Paşte este unul dintre cele mai mari evenimente ce nu vor mai avea loc în oraş, după ce anual acesta a atras mii de persoane în preajma celei mai importante sărbători din perioada primăverii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Anisie: Chiar și în scenariile cele mai sumbre, vom încheia anul școlar
Setari Cookie-uri