Părinții care au copii la creșe vor avea posibilitatea de a rămâne acasă cu cei mici, câtă vreme școlile sunt închise, și să primească în același timp 75% din salariul pe care îl au. Acestă categorie nu era inclusă anterior.

”Pentru că, din punct de vedere juridic, creșele nu sunt unități de învățământ, acestea nefiind beneficiare ale prevederii pe care Ministerul Educației, și anume închiderea unităților de învățământ, pe perioadă epidemiei, pe perioada din decret, am solicitat Guvenului să includem și creșele între acele unități”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Astfel, părinții care au copii la creșe să poate beneficia de cadrul legal astăzi în vigoare, prin care un părinte poate rămâne acasă să își îngrijească copilul, beneficiind de o indemnizație pentru a putea să rămână la domiciu

Ministrul de resort a adăugat că au fost incluse prevederi clare și privind posibilitatea ca mamele aflate în concediu de creștere a copilului să își continue acest concediu pe perioada reglementată de decret, după cum au fost reglementate fonduri pentru acele mame care vor să revină în activitate mai devreme să primească stimulent de inserție.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri