Primarul general, Gabriela Firea, afirmă că datorită aparatelor achiziţionate de către Primăria Capitalei, viteza de testare în ce priveşte Covid-19 a crescut de opt ori în Bucureşti.

Este vorba despre patru aparate de testare RT PCR şi un extractor ARN. Două dintre ele se află la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale 'Victor Babeş', iar pentru celelalte două, finanţarea a fost acordată Institutului de Boli Infecţioase 'Matei Balş', care le-a şi achiziţionat, potrivit Agerpres.

"Cu ajutorul acestor aparate am putut să creştem de opt ori viteza de testare în municipiul Bucureşti. Dacă până acum, pe un aparat vechi se puteau face 120 de teste, în acest moment, cu această aparatură de nouă generaţie se pot realiza chiar şi 900 de teste într-o singură zi", a arătat edilul general într-o declaraţie transmisă live pe Facebook.

De asemenea, directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Vasile Apostol, a precizat că aproape 20.000.000 de lei au fost alocaţi pentru achiziţia de materiale sanitare şi dezinfectanţi. Din această sumă, 12.000.000 de lei au fost contractaţi pentru 56.200 de combinezoane, 1.006.000 măşti chirurgicale simple, 20.000 de măşti de protecţie de tip ffp2, 14.000 de ochelari de protecţie, 4.000 de cutii de măşti sanitare.

Vasile Apostol a declarat că există garanţii scrise în ce priveşte faptul că aceste materiale urmează să fie livrate în cursul săptămânii, în condiţiile în care operatorii privaţi s-au plâns de faptul că sunt blocaţi la vamă. El a atras atenţia asupra faptului că spitalele aflate în subordinea Primăriei Capitalei derulează achiziţii şi în mod separat.

"Situaţia în acest moment în spitalele noastre nu este foarte rea, însă nici foarte-foarte bună", a spus el.

Pe de altă parte, Apostol a susţinut că marţi va fi lansată procedura de achiziţie publică pentru măşti ffp 3, combinezoane, viziere, măşti simple şi dezinfectant, în valoare totală de 3,5 milioane de lei. Directorul general al ASSMB a făcut apel către toţi operatorii economici care au pe stoc materiale sanitare să facă o ofertă oficială PMB.

Pe 11 martie, Consiliul General al Capitalei a aprobat, în unanimitate, suplimentarea bugetului Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) cu 7 milioane de lei în vederea achiziţionării de materiale sanitare şi a patru aparate pentru realizarea mai rapidă a testelor privind COVID-19.

Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri