Dacă ești părinte, cu siguranță copilul tău are tot ceea ce își dorește, iar dacă nu e așa, faci eforturi considerabile pentru a petrece timp de calitate cu el și a-l răsfăța. Te uiți uneori la camera lui, unde are jucării de toate felurile, fotografii de-ale voastre, cărți etc. Te gândești deja că e curios, plin de viață, că îi place să fie în centrul atenției, că e afectuos și bun, educat, și știi că la școală îi va plăcea. Poate ai mici temeri că s-ar putea plictisi făcând bastonașe și își va manifesta spiritul polemic – pe care, poate, i l-ați cultivat încă din primul an de viață – în fața învățătoarei dacă va simți că are dreptate și nu i se dă într-un anumit caz.

Deja citești cărți de parenting în care înveți că pe copilul tău, elev, nu îl întrebi niciodată după școală ce-a făcut acolo, ci te focusezi pe întrebări punctuale: „Ați desenat ghiocei la ora de Educație plastică?”, „Cum ți s-a părut fetița din lecția de la litera F?”, „Ți-ar plăcea să te joci cu ea?”, ș.a. Poate uneori ai temeri că nu ești părintele perfect, că nu îți duci copilul și la cursurile de înot și pian, pe lângă cele de dans artistic și balet.

Înainte de a te judeca prea aspru că nu faci destul pentru micuțul tău, gândește-te că, în toată lumea, 58 de milioane de copii nu merg la școală pentru că nu au bani. Situația nu este una prea optimistă nici în România, țara în care peste 300.000 de micuți, proveniți din medii sau familii defavorizate, nu au acces la educație. Dintre aceștia, conform unui studiu recent publicat de Eurostat, 225.000 merg la culcare flămânzi.

Te întrebi ce ai putea face tu? Există câteva soluții, însă nu îți impune să salvezi lumea, căci e o misiune imposibilă. În schimb, poți avea obiective mult mai realiste și să ajuți un copil să meargă la școală.

Donații lunare către un ONG

Poți contribui lunar cu o sumă de bani către un ONG, de tipul unitedway.ro, și să dai șansa unui copil la educație. În acest fel, vei fi sigură că banii ajung cu bine la destinație și că scopul tău a fost atins.

Donarea zilei de naștere

În loc să organizezi o petrecere aniversară cu o tematică anume, poze la minut, șampanie și tort, poți alege să îți donezi ziua de naștere pentru a ajuta un copil să meargă la școală. În loc de cadouri, le poți propune celor dragi, prieteni și membri ai familiei, să doneze o sumă de bani pentru cauza ta.

Achiziționarea rechizitelor

În orice sat din România și nu numai, vei găsi familii fără posibilități, depășite de situație, care nu-și trimit copiii la școală din motive obiective. Poți alege un asemenea caz și să ajuți cu haine, rechizite, jucării și alimente neperisabile, îndemnând și pe cei din anturajul tău să-ți ia exemplul. De asemenea, mai ales dacă ești persuasivă și te exprimi cu ușurință, poți prezenta pe rețelele de socializare un astfel de caz, fără a expune copilul, încercând să mobilizezi pe cei din jur să ajute pentru ca micuțul să aibă șansa la educație.

Există mai multe modalități prin care poți ajuta oamenii, important e să nu te amăgești că vei putea salva o lume întreagă. Pornește de la un singur caz sau de la o donație lunară, apoi poți să faci tot mai mult și să devii un exemplu demn de urmat pentru cei din jur.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri