Panouri care îi înfățișează pe medici ca sfinți au apărut și în Constanța, într-o zonă centrală a orașului, iar Primăria spune că nu are niciun motiv să le înlăture, scrie infosud-est.

Reprezentanții Primăriei Constanța au declarat pentru Info Sud-Est că administrația locală nu a primit nicio sesizare până la această oră și nu au niciun motiv să dea panourile jos:

”La Primăria Constanța nu a fost înregistrată nicio plângere până acum. Nu avem niciun motiv să dăm jos panourile respective. Noi ne-am exprimat în mai multe rânduri respectul și recunoștința pentru medicii din Constanța, care își concentrează toate eforturile pentru vindecarea pacienților infectați cu coronavirus, dovadă fiind că în orașul nostru se înregistrează, până în acest moment, cea mai mare rată de vindecare din țară”, a declarat Adriana Teodoru, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

Citește și: Primăria Capitalei vrea să elimine campania cu medicii arătați drept sfinți: BOR consideră imaginile jignitoare

În ultimele zile, în București au apărut mai multe panouri publicitare care îi infățișează pe medici ca sfinți, iar Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a anunțat că va cere firmelor de publicitate stradală să elimine panourile deoarece acestea "lezează credința trecătorilor". Este vorba despre o campanie derulată de agenția de publicitate McCann România.

Citeste si:
Cum încearcă Cipru să atragă cât mai mulți turiști în perioada...
Cum încearcă Cipru să atragă...

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat pentru basilica.ro că panourile publicitare care reprezintă medici în ipostaze similare icoanelor ortodoxe sunt o „maltratare vizuală a iconografiei creștine”.

Citește și: Hub-ul Fabrica ar putea să dispară. Primăria Capitalei a aprobat un PUZ cu blocuri de 8 etaje în locul acestui patrimoniu industrial

"Cred că este vorba despre o ridicolă campanie de promovare a unei viziuni distopice asupra situației provocate de pandemie. O încercare jenantă de rapt simbolic și maltratare vizuală a iconografiei creștine, situată sub semnul prostului gust hrănit de incultură și de o ideologie hidoasă care nu știe decât să caricaturizeze creștinismul. Cum altfel să explici deificarea iconică a unor personaje care trimit la imaginea medicului sublimată grotesc în aceea a unui «sfânt» cu aer hristic? Nu este vorba, deci, doar despre un demers blasfemiator, ci și de o ofensă adusă categoriei profesionale atât de onorabile a medicilor, care, ca noi toți, nu se cred cu certitudine sfinți sau mântuitori improvizați și nu pretind un cult public”, a declarat pentru basilica.ro, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Cătălin Dobre, executive creative director McCann, a explicat pe pagina de Facebook, pe 14 aprilie, că prin această campanie se dorește susținererea medicilor.

Citeste si:
Computer tomograf care poate identifica infecția COVID, la Spitalul...
Spitalul Victor Babeş, dotat...

Sursa foto: Facebook / Mihai Vasilescu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Metroul din Drumul Taberei nu se mai deschide pe 30 iunie. Care este noul termen
Setari Cookie-uri