Pentru protejarea populației, începând de azi, accesul în noua Piață Obor (atât pentru cumpărători, cât și pentru vânzători) se face numai după termoscanarea tuturor celor care intră în clădire.

Aparatele sunt amplasate la intrările în piața agroalimentară și sunt destinate scanării temperaturii corporale a celor care doresc să se aprovizioneze cu cele necesare traiului zilnic.

Achiziționarea termoscannerelor face parte din setul de măsuri luate pentru protejarea cumpărătorilor și vânzătorilor din cea mai mare piață din țară și se adaugă celorlalte metode de prevenție cum sunt igienizarea spațiilor comune, scărilor, holurilor, balustradelor, mânerelor ușilor, lifturilor etc.

De asemenea, toți producătorii sunt obligați să poarte măști şi mănuși, iar mărfurile pe care le comercializează sunt protejate de paravane din plastic.

Termoscannere și în aeroporturi

Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa a montat şi a pus în funcţiune două sisteme pentru screening-ul temperaturii pasagerilor (termoscannere), achiziţia fiind realizată de către Guvernul României, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii aeroportului.

Citeste si:
Noi măsuri de prevenție COVID-19: Termoscannere în Aeroportul din...
COVID-19 | Aeroportul Mihail...

"Aceste aparate de tip CK 350F (producţie Irlanda) au fost amplasate în Terminalele de Plecări şi Sosiri Internaţionale. Sistemele au o precizie de 0,2o C, au capacitatea de a monitoriza simultan 20 de pasageri şi pot fi setate să transmită alarme vizuale şi sonore pentru optimizarea timpilor de prelucrare", se menţionează într-un comunicat.

Reprezentanţii aeroportului susţin că aceste aparate ajută la "detectarea pasagerilor care au o temperatură ridicată a corpului şi care ar putea să se încadreze în definiţia de caz." Măsura a fost luată pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19, în completare la măsurile de igienă, dezinfecţie şi triaj epidemiologic care sunt implementate de aeroport.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ministrul Muncii: În fermele din Germania sunt condiții civilizate de muncă
Setari Cookie-uri