COVID-19 | Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța a pus în funcțiune două termoscannere pentru depistarea temperaturii pasagerilor

Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa a montat şi a pus în funcţiune două sisteme pentru screening-ul temperaturii pasagerilor (termoscannere), achiziţia fiind realizată de către Guvernul României, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii aeroportului.

"Aceste aparate de tip CK 350F (producţie Irlanda) au fost amplasate în Terminalele de Plecări şi Sosiri Internaţionale. Sistemele au o precizie de 0,2o C, au capacitatea de a monitoriza simultan 20 de pasageri şi pot fi setate să transmită alarme vizuale şi sonore pentru optimizarea timpilor de prelucrare", se menţionează în comunicat, scrie Agerpres.

Reprezentanţii aeroportului susţin că aceste aparate ajută la "detectarea pasagerilor care au o temperatură ridicată a corpului şi care ar putea să se încadreze în definiţia de caz." Măsura a fost luată pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19, în completare la măsurile de igienă, dezinfecţie şi triaj epidemiologic care sunt implementate de aeroport.

Inovații în aviație la nivel internațional, în vreme de pandemie

Compania constructoare de avioane Airbus, împreună cu startup-ul Koniku au dezvoltat un „nas inteligent”, care va fi folosit în interiorul aeronavelor și al aeroporturilor pentru detectarea pericolelor biologice și a amenințărilor de natură chimică și explozivă.

Dispozitivul de forma unei meduze folosește procesoare de silicon consolidate cu celule vii. Dispozitivul va transmite un semnal atunci când detectează compușii moleculari pe care a fost programat să îi detecteze, asemenea câinilor special antrenați.

Companiile lucrează din anul 2017 la acest dispozitiv în speranța că vor obține o soluție care va schimba radical domeniul securității aeroportuare, iar spre sfârșitul anului vor începe primele teste în cadrul unor aeroporturi.

Citeste si:
Au fost montate termoscannere în noua Piață Obor. Cum se va face...
COVID-19 | Au fost montate...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri