Cum explică Nelu Tătaru raportarea ca decese COVID-19 a persoanelor cu boli grave

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat la Digi24 de ce persoane care sufereau de boli grave, unele în fază terminală, au fost incluse în bilanțul deceselor de COVID-19.

Declarațiile lui Nelu Tătaru au venit după ce, anterior, secretarul de stat Horațiu Moldovan a spus că multe dintre persoanele cu comorbidități, diagnosticate și cu SARS-CoV-2, erau deja într-o stare atât de gravă din cauza bolilor cronice de care sufereau, încât nu se poate spune cu exactitate dacă au murit din cauza noului coronavirus.

"Trebuie să ne gândim că fiecare din acești decedați avea și infecție cu noul coronavirus. Noi ținem să raportăm orice infecție cu coronavirus. Cei care aveau comorbidități nu le aveau de cu o zi înainte. Le aveau de ani de zile. Faptul că a intervenit o infecție cu coronavirus poate să fi grăbit decesul pentru o boală cronică, dar avea acea infecție cu coronavirus", a spus Nelu Tătaru.

Citeste articolul integral pe Digi24.

Nelu Tătaru: Precauţiile trebuie să rămână şi după ridicarea stării de urgenţă

"Trebuie să înţelegem un lucru: precauţiile trebuie să rămână. După aceste două luni rămânem cu nişte deprinderi - ne întoarcem de afară şi ne spălăm pe mâini, ne spălăm pe faţă, dăm cu un dezinfectant, ne izolăm când avem nişte simptome respiratorii, chemăm medicul de familie, tuşim în plica cotului, tuşim în batistă, tuşim într-un şerveţel, ne spălăm după acest gest, păstrăm o distanţare socială în locurile potenţial aglomerate, purtăm o mască atunci când intrăm în spaţiile închise sau în mijloacele de transport în comun. Sunt reguli care rămân şi într-o primă fază de relaxare", a spus ministrul la RFI.

Citeste si:
Le Monde: CCR garantează persoanelor infectate cu COVID libertate...
Cotidianul Le Monde: CCR...

El a arătat că în interiorul localităţilor se va circula fără declaraţie pe proprie răspundere, dar distanţarea socială se va păstra.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Slujbă cu zeci de oameni, fără măști de protecție
Setari Cookie-uri