Stare de alertă | Un amendament propus de PSD ar putea redeschide terasele din 15 mai. Care sunt condițiile impuse de Șerban Nicolae

Conform unui amendament propus de senatorul PSD, Șerban Nicolae, adoptat de senatorii juriști, pe perioada stării de urgență s-ar putea deschide terasele care respectă măsurile de protecție sanitară.

"Pe durata stării de alertă poate fi permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice care nu se consumă în spaţii comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, cu excepţia teraselor unde se respectă măsurile de protecţie sanitară.

De asemenea, în spaţiile de cazare şi în zonele serviciilor Spa Wellness sau balneare se asigură accesul clienţilor pe bază de rezervare confirmată cu respectarea distanţării sociale şi se desfăşoară practici specifice de igienă", se arată în proiectul amendat preponderent de senatori PSD.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a subliniat că în Comisia juridică au fost "corectate" aproape toate articolele proiectului de lege al Guvernului. El a adăugat că amendamentele adoptate au fost ale PSD şi UDMR, scrie Agerpres.

"Au venit cu un proiect prost, dezlânat, incoerent. (...) Am eliminat toate acele surse de tensiune în societatea românească. (...) Este în interesul românilor ca în această perioadă să se ia măsuri aşa cum se prevede în forma amendată: măsurile se iau în mod proporţional, gradual, nediscriminatoriu şi justificat de necesitatea apărării vieţii şi integrităţii vieţii fizice şi psihice a românilor", a spus Nicolae.

Citeste si:
CGMB ar putea aproba reguli noi pentru terasele din centrul istoric...
CGMB ar putea aproba reguli...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Şedinţa de plen de marţi s-a desfăşurat cu o prezenţă restrânsă în sală, majoritatea senatorilor lucrând de la distanţă. Votul a fost dat telefonic, la fel ca în şedinţele de plen din săptămânile trecute.

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri