Primul automat cu măşti, mănuşi de protecţie şi geluri dezinfectante a fost montat în Piața Cibin din Sibiu

În cea mai mare piaţă din municipiul Sibiu a apărut primul automat cu măşti şi mănuşi de protecţie şi geluri dezinfectante, instalat de o firmă locală, care deja are comenzi pentru asemenea aparate şi din Suceava, Constanţa şi Bucureşti, potrivit directorului companiei, Gheorghe Vintilă.

"Este primul automat de acest fel din Sibiu, instalat în Piaţa Cibin. Deja am primit cereri şi de la Muzeul ASTRA din Sibiu, dar şi de la aeroporturi din Sibiu, Suceava, Constanţa şi Bucureşti. Practic, oricine poate să îşi cumpere foarte uşor o mască chirurgicală de protecţie, cu 3.5 lei, mănuşi sau geluri dezinfectante. Noi am instalat automatul ieri şi am observat deja că cel mai cerut produs este kitul de protecţie la 10 lei, care conţine două măşti şi patru perechi de mănuşi. Oferim şi un kit de protecţie la 5 lei, care înseamnă o mască de protecţie şi două perechi de mănuşi", a explicat directorul firmei, Gheorghe Vintilă, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, cetăţenii găsesc în aceste automate stradale şi măşti FFP2, la preţul de 20 de lei bucata, sau geluri dezinfectante de 40 ml la preţul de 10 lei. Directorul firmei care instalează asemenea automate cu echipamente de protecţie spune că el crede că este o afacere bună, dar că intenţionează să scadă preţurile pe viitor, tocmai pentru a face materialele de protecţie cât mai accesibile pentru populaţie.

Aparatele sunt importate din Italia

Firma din Sibiu care a început instalarea de automate stradale cu măşti de protecţie are o experienţă de cinci ani cu asemenea automate, dar pe care le-a instalat în fabrici mari din ţară, până acum, mai ales în cele care produc componente pentru industria auto. Acolo există deja automate care conţin, spre exemplu, combinezoane şi angajaţii la intrarea în tură iau aceste echipamente din automate.

Aceste automate sunt importate din Italia şi sunt adaptate în aşa fel încât să poată încasa lei. Pentru a pune în funcţiune un asemenea automat cu materiale de protecţie este nevoie de o investiţie minimă de 6.000 - 7.000 de euro, spune directorul firmei, Gheorghe Vintilă.

Citeste si:
Sibiu, pe lista celor mai sigure destinaţii turistice europene în...
Sibiu, pe lista celor mai...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
FOTO-VIDEO REPORTAJ | Cum arată tavernele din Grecia
Setari Cookie-uri