Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că îi este greu să avanseze o dată și că nu știe dacă mall-urile se vor deschide la 1 iunie, chiar dacă măsurile ar putea fi relaxate când vine vorba de ieşirile în aer liber.

“Asta (redeschiderea mall-urilor - n.r.) nu cred că va fi din data de 1 iunie, dar vom vedea mâine ce spun specialiștii. Greu de spus. Nu vreau să anticipez până nu discutăm complet în comisie și nu vreau să-mi asum eu niște lucruri fără să fie discutate cu colegii", a declarat Raed Arafat.

Conform proiectului de lege elaborat de Guvern privind măsurile luate pe durata stării de alertă, pot fi deschise doar centrele comerciale de mici dimensiuni, cu suprafeţe de sub 15.000 de metri pătraţi.

Citește articolul complet pe Digi24.

Proprietarii de mall-uri au solicitat recent redeschiderea centrelor comerciale, în contextul în care pierderile generate de restricțiile Covid-19 ajung deja la 750 mil. euro. Astfel, compania de consultanță imobiliară CBRE a transmis reprezentaților Guvernului României o scrisoare, semnată de nouă proprietari de centre comerciale din București și 24 orașe regionale, care dețin în total un număr de 52 proiecte cu peste 4.600 chiriași, prin care solicită reluarea activităților de comercializare desfășurate și în cadrul centrelor comerciale de mari dimensiuni.

"Numai la nivelul încasărilor, aceste măsuri au atras deja pierderi de aproximativ 750 de milioane de euro pentru operatorii economici afectați. Pe plan social, estimăm că aproximativ 89.000 de angajați sunt afectați direct sau indirect având contractele de muncă suspendate. Numărul total al persoanelor afectate este însă mult mai mare având în vedere că au fost impactate toate celelalte activități aferente operațiunilor comercianților afectați, de la producție, distribuție, operațiuni auxiliare, furnizori, contractori, finanțatori etc”, a explicat Luiza Moraru, head of property management, CEE, CBRE.

Citește mai mult aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri