ULTIMA ORĂ! Gabriela Firea: Bucureștenii care merg în vacanță în Grecia, testați gratuit

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat că turiștii români din București care pleacă în vacanță în statele care solicită teste Covid negative, vor fi testați gratuit.

Edilul a explicat că testele vor fi de tip antigen, făcute cu aparate Real Time (RT)-PCR din 12 clinici private și de stat cu care Primăria are parteneriate.

Bucureștenii care călătoresc în scop turistic, dar și cei care rămân acasă pot cere înscrierea în proiectul Primăriei Capitalei prin care vor fi testați gratuit pentru depistarea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Testarea se realizează folosind aparate RT-PCR.

După aprobarea proiectului, începând de joi, bucureștenii interesați se pot înscrie pentru a fi testați gratuit de către Primăria Capitalei, prin ASSMB, la adresa de email vacanta2020@pmb.ro.

Citeste si:
COVID-19 | Firea promite câte 1.000 de euro pentru cei care vor...
Gabriela Firea promite...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

„Doresc să subliniez faptul că avem 43 de puncte de testare, cu o capacitate de 1.500 de teste pe zi! Nu vom aglomera punctele de testare, pentru ca Primăria Capitalei, prin ASSMB, a achiziționat, din timp, 5 noi aparate de testare RT–PCR”, a declarat Gabriela Firea.

Primăria Capitalei are deja în derulare mai multe programe de testare a bucureștenilor asimptomatici din mai multe categorii socio-profesionale, iar acum numărul beneficiarilor proiectului „Testăm pentru București!" va fi astfel suplimentat cu 9.000.

Noul regulament de înscriere va fi finalizat și făcut public în termen de două zile de la aprobarea în CGMB a modificării proiectului „Testăm pentru București".

-știre în actualizare-

Citeste si:
Medic: Mulţi cetăţeni invocă simptome de COVID-19 pentru a se testa...
Medic: Mulţi cetăţeni care...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri