Klaus Iohannis: Pensiile vor creşte, dar majorarea cu 40%, pur şi simplu, nu e posibilă

Klaus Iohannis a declarat, la Palatul Cotroceni, că o creştere de 40% a pensiilor, "pur şi simplu, nu este posibilă", în condițiile în care Guvernul nu are de unde să facă rost de bani.

"E evident că o creştere de 40% a pensiilor, pur şi simplu, nu este posibilă, nu sunt banii. Pe de altă parte, e rezonabil să ne gândim la o creştere a pensiilor. Nu putem să lăsăm categoria cea mai vulnerabilă, pensionarii, să plătească integral costurile recesiunii, contracţiei economice. Dar şi aici, justa măsură este importantă", a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a precizat că Guvernul va decide în ce cuantum vor fi majorate pensiile. "Pensiile vor creşte. Cât va fi această creştere, va calcula Guvernul şi vor veni cu măsurile de rigoare", a susţinut şeful statului.

Klaus Iohannis a vorbit și despre creșterea alocațiilor

"Nu sunt bani pentru toate. Totuși, am rugat guvernul să vină cu propuneri de majorări cât ne permitem anul acesta. PNL a propus anul trecut dublarea alocațiilor, PSD a vrut să copieze măsura și a venit cu o altă dublare, care nu va fi posibilă de azi pe mâine. Dar toți ne dorim să devină posibilă, poate în etape, sau – cum spun cineva – pas cu pas. Primul pas va putea fi făcut destul de repede și așteptăm guvernul să vină cu un calcul", a mai spus șeful statului.

Sursa foto: mrmohock / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri