Guvernul se gândește să limiteze programul cluburilor și teraselor după ora 23:00

Raed Arafat, șeful DSU, a vorbit despre măsura obligativității zonale a purtării măștii de protecție în spațiul public și despre închiderea teraselor începând cu ora 23:00. Raed Arafat a reiterat faptul că nerespectarea măsurilor de protecție este sancționabilă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență va avea vineri seara o întrunire online în care va supune la vot o propunere prin care programul teraselor și cluburilor din în zonele „roșii”, unde există o transmitere comunitară pronunțată a coronavirusului, să fie limitat până la ora 23:00, a declarat la Digi24 secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

"Este o decizie care se ia la nivelul Comitetului Județean, dacă sunt zone în care oamenii se plimbă într-o densitate mare, această regulă se aplică. Se impune prin faptul că dacă nu le respecți forțele de ordine publică pot să te amendeze, să te avertizeze", a spus Arafat.

În această categorie ar putea intra inclusiv localurile din Centrul Vechi al Capitalei.

De asemenea, șeful DSU consideră că măsura purtării măștii pe plaje nu este "aplicabilă", dar recomandă distanțarea între oameni și șezlonguri.

Citeste si:
Arafat: În situația prin care a trecut Liban nu se poate să rămână...
Arafat: În situația prin care...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

"Nu o să cer tot timpul. Pentru că nu tot timpul este aglomerat. Ora 23:00 e una comodă, după asta lucrurile devin periculoase", spune șeful DSU despre orele la care purtarea măștii în spațiile publice este obligatorie.

Raed Arafat atrage atenția asupra faptului că și asimptomaticii pot transmite virusul, în ciuda a ceea ce cred mulți dintre oameni.

"Asimptomaticul transmite totuși. Multă lume a rămas cu ideea că asimptomaticul nu are nicio problema. Analiza la nivelul studiilor din Satele Unite arată că asimptomaticul poate transmite foarte serios.", avertizează șeful DSU.

Citeste si:
Cristi Puiu, discurs anti-mască la TIFF
Cristi Puiu, discurs...
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri