CFR Călători a decis trecerea pe un post inferior, de manevrant vagoane, a şefului de tren filmat fără mască, informează compania

"CFR Călători s-a autosesizat cu privire la nerespectarea măsurilor de protecţie individuală de către un angajat. În urma cercetării interne conform reglementărilor legale în vigoare, comisia de disciplină a decis ca şeful de tren să fie retrogradat profesional, astfel încât să nu mai intre în contact cu publicul călător. De asemenea, din funcţia de şef de tren a fost trecut pe un post inferior, de manevrant vagoane. În acelaşi timp, salariul i-a fost diminuat corespunzător. CFR Călători face precizarea că nu tolerează astfel de comportamente în rândul personalului propriu", se arată într-o informare a CFR Călători transmisă marţi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, masca de protecţie este obligatorie la bordul trenurilor CFR Călători, atât pentru personalul propriu cât şi pentru călători iar orice abatere de la această regulă va fi sancţionată ferm conform reglementărilor în vigoare, se precizează în comunicat. Purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie şi în zonele de aşteptare a trenurilor - staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, îşi exprima convingerea că CFR Călători va lua cele mai dure măsuri cu privire la şeful de tren de pe ruta Bucureşti - Constanţa.

"Este regretabil că un astfel de individ poate transmite în spaţiul public un astfel de mesaj. El nu s-a adresat celor 7, 8 , 10 călători care erau în vagonul respectiv. Prin publicarea acelor imagini el, practic, şi-a bătut joc de munca a zeci de mii de ceferişti care în această perioadă dificilă au ştiut să respecte regulile stabilite prin ordinul ministrului, ordin comun semnat cu ministrul Afacerilor Interne, respectiv ministrul Sănătăţii. Este de netolerat o astfel de atitudine. Mâine, de urgenţă, s-a convocat Comisia de disciplină unde va fi invitat acest cetăţean şi am convingerea că în baza regulamentelor după care funcţionează o instituţie precum CFR Călători, cu peste 20.000 de angajaţi, va lua cele mai dure măsuri. Un astfel de individ nu are ce căuta într-un loc de muncă în care să relaţioneze cu alţi oameni", a afirmat ministrul Transporturilor, la Realitatea Plus.

El a precizat că este posibil ca şeful de tren să suporte şi rigorile legii pentru că s-a autosesizat şi Poliţia Transporturi.

Potrivit Digi 24, controlorul de bilete şi unii dintre călătorii dintr-un tren CFR au fost filmaţi luni dimineaţa fără mască. Mai mult, controlorul a fost surprins în timp ce le spune călătorilor că nu este nicio pandemie şi că "purtăm măştile de proşti".

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată.

Sursa foto: BalkansCat/ Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri