Făcând referire la trecutul remarcabil al orașului, acesta fiind cândva cel mai important centru aurifer din regiune, proiectul are ca obiectiv asigurarea unui viitor la fel de glorios printr-o strategie de dezvoltare durabilă.

Inițiatorul acestui proiect este David Birtaș, un tânăr antreprenor ambițios, a cărui viziune se bazează pe trei piloni principali: educația, turismul și antreprenoriatul.

„Doresc prin acest proiect să setăm o direcție clară de dezvoltare și un prag al excelenței care trebuie atins, pentru a putea profita de avantajele și beneficiile care vin odată cu aceste programe. Toate cele trei sectoare pe care este susținut acest proiect, atât cel educațional, cât și cel turistic și antreprenorial, sunt de o importanță majoră pentru pentru progresul unui oraș.

Îmi doresc ca tinerii băimăreni să găsească multe motive pentru care să rămână în continuare în oraș, să vadă în el un mediu propice pentru asigurarea unui viitor sigur și prosper. Îmi doresc să putem cultiva mai mult valorile locale, să creștem competențele și să formăm o comunitate în adevăratul sens al cuvântului.

Comunităţile sunt importante pentru că respectă funcţia naturală de creştere a vieţii, a universului, a pământului, a naturii.”

Iar ideile ambițioase ale tânărului băimărean nu se opresc aici, astfel cele trei programe de importanță majoră sunt completate cu multe altele, care oferă viziunea necesară pentru o dezvoltară durabilă a orașului.

„Unul dintre obiectivele clare ale acestui proiect este de a aduce Baia Mare în topul atracților turistice din România. Proiectul conține 12 programe care susțin acest demers și împreună cu sectorul de antreprenoriat sprijinit de alte 10 programe putem face acest lucru posibil.

Înființarea unui departament care să vâneze și să acceseze fonduri europene este Prioritatea 0, Baia Mare având în momentul de față un grad de absorbție sub 30%.”

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri