Alb, roșu sau rose, tururor ne place să savurăm vinul. Pentru a ne putea bucura cu adevărat de fiecare notă subtilă sau particularitate a unei arome este însă nevoie să cunoaștem câteva detalii ce țin de modul și temperatura ideală recomandate fiecărui tip de vin în parte.

Astfel, nu de puține ori auzim sintagma „la temperatura camerei”, dar puțini știm că aceasta este direct legată de Evul Mediu și, abia ulterior, a devenit un reper pentru temperatura la care ne dorim să savurăm o băutură. Istoria ne arată că, în urmă cu mai bine de 6 secole, temperatura încăperilor era de aproximativ 14-15 grade Celsius și nicidecum ceea ce considerăm noi astăzi drept „temperatura camerei”, ce poate ajunge și până la 25 de grade Celsius. Din acest motiv, cea mai des întâlnită recomandare nu este și cea mai potrivită în anumite cazuri particulare de soiuri de vin.

Temperaturile ideale pentru a savura fiecare tip de vin

În România, peste jumătate din oameni preferă vinurile roșii, 30% din populație pe cele albe și numai 10% pe cele rose. Lucrurile țin, în mod evident, de gust, dar când vine vorba de temperaturile la care acestea ar trebui savurate, atunci putem vorbi chiar despre anumite reguli:

- Vinul roșu – 18-20 grade Celsius

- Vinul roșu matur - 16-18 grade Celsius

- Vinul roșu simplu – 12-14 grade Celsius

- Vinul alb demidulce – 10-12 grade Celsius

- Vinul alb demisec, vinul alb sec, vinul rose – 8-12 grade Celsius

- Vinul alb dulce – 6-8 grade Celsius

- Vinul spumant dulce – 4-6 grade Celsius

Depozitarea corectă a sticlelor de vin în propria locuință

Deopotrivă pentru cunoscători, dar și pentru pasionații unui pahar de vin de calitate, depozitarea acestuia poate reprezenta o adevărată provocare. Cum cramele sunt cam dificil de amenajat într-un bloc sau casă, soluțiile oferite de tehnologia modernă sunt cele care rezolvă această problemă.

Astfel, vitrinele Miele destinate depozitării vinurilor oferă până la trei zone cu temperatură reglabilă independent, în funcție de sortimentul de vin pe care urmează să-l savurați.

De asemenea, funcția Protecție UV împiedică apariția reacțiilor chimice, ce pot duce la deteriorarea conținutului sticlelor. Mai mult, pentru un aspect premium, sistemul de LED-uri asigură atât nivelul optim de iluminare, cât și eleganță labirintului de vinuri din care alegeți.

Pentru un mediu cât mai sigur și pentru păstrarea optimă a fiecărui gust în parte al vinurilor, filtrele ActiveAirClean de cărbune active și chitosan previn atât apariția mirosurilor neplăcute, cât și aromele atât de diferite ale vinurilor.

Aspectul elegant al frigiderelor este datorat funcției Push2Open, întrucât deschiderea acestora se realizează prin simpla apăsare a părții din față.

Sticlele mari reprezintă, în mod normal, o bătaie de cap atunci când vine vorba de depozitarea acestora în frigider, însă grație funcției FlexiFrame Plus, vitrinele Miele elimină această problemă. Aceasta oferă, pentru prima dată, posibilitatea rearanjării suporturilor individuale pentru sticlele de vin de dimensiuni mari, astfel încât să fie în siguranță din toate punctele de vedere.

Despre Miele

Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Acestei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2018/19 a crescut la aproximativ 4,16 miliarde de euro, cu 71% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare, are o forță de muncă de aproximativ 20.200 de persoane, cu 11.050 de angajaţi în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh/Westphalia, Germania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri