O femeie s-a rănit la cap într-o mașină Uber. Instanța a decis că e vina ei și trebuie să plătească 4.000 de euro

Andreea Georgescu, antreprenor și stand-up comediant, și-a spart capul într-un obiect din interiorul mașinii, la finalul unei curse Uber din București. Ea a cerut companiei să-i plătească tratamentul, dar Uber a refuzat. Cazul a ajuns în instanță, iar după trei ani de proces, instanța s-a pronunțat: singura vinovată e clienta, scrie Libertatea.

Instanța a decis că responsabilitatea nu îi revine nici șoferului care conducea o mașină neconformă, nici companiei de ridesharing, care doar pune la dispoziție o aplicație.

„Sunt foarte supărată că eu am fost tăiată la cap și tot eu trebuie să plătesc avocaților unei companii americane 4.000 de euro. Instanța zice că e vina mea. E vina mea că am avut încredere, într-adevăr. Chiar dacă va trebui să dau și acești bani, mi se pare important că măcar s-a creat un precedent”, spune Andreea Georgescu.

În urmă cu trei ani, în timp ce cobora dintr-o mașină Uber, Andreea s-a lovit la cap. Aceasta a ajuns la Spitalul de Urgență Floreasca, unde i s-au făcut analizele și i s-au pus câteva copci. A doua zi le-a scris celor de la Uber, spunându-le despre accident și că mașina respectivă trebuie verificată, ca să nu se întâmple același lucru altcuiva. La câteva zile, Andreea urma să zboare către Statele Unite - tot aici și-a scos și copcile, pe banii ei și a decis să le ceară celor de la Uber costurile tratamentului.

Andreea Georgescu le-a cerut, la sfatul avocaților, daune de 25.000 de euro. În final, după ce s-a judecat în instanță, ea este bună de plată: 4.000 de euro pentru cheltuieli de judecată.

Citeste si:
Uber oferă peste un miliard euro pentru achiziţionarea platfomei...
Uber oferă peste un miliard...

În motivarea instanței, se specifică, pe de o parte, că nu poate fi despăgubită clienta, fiindcă nu ea a făcut comanda mașinii, ci prietenul ei, cu toate că și ea era client. În plus, Uber este o aplicație și nu are nici mașini, nici șoferi angajați.

Andreea Georgescu va ataca decizia cu recurs.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri