Primele cazuri de COVID-19 într-o școală din București

Colegiul Avenor din Sectorul 1 este prima școală din București care a anunțat că a înregistrat cazuri de COVID-19 în rândul personalului. Școala a început pe 1 septembrie activitatea, iar acum elevii fac cursuri online, timp de o săptămână.

Primul cadru didactic, din cei trei infectați cu noul coronavirus, a fost confirmat pe 31 august.

"Cu o zi înainte, pe 31 august, când elevii nu veniseră încă în campus, am aflat și imediat i-am informat pe părinți că unul dintre membrii echipei a fost confirmat pozitiv cu Covid 19 și se află internat spitalul Matei Balș, în stare bună. Un alt coleg profesor era la vremea aceea suspect și între timp și testul lui este confirmat pozitiv. O altă colegă de la grădiniță, aflată în izolare, care nu a avut contact cu nimeni din comunitatea noastră a fost confirmată pozitiv.

Această situație nu ne-a luat prin surprindere, pentru că ne-am pregătit din timp. Prezența virusului în viețile noastre ne-a determinat să creăm și să actualizăm din timp toate procedurile și politicile noastre medicale și de securitate. Școala noastră are o echipă medicală formată din 5 cadre medicale. Avem alături experți, atât doctori cât și specialiști în sănătate publică și prevenție", potrivit instituției.

Citeste articolul integral pe Edupedu.

Citeste si:
Focar de COVID-19 la un spital din Capitală: ce măsuri anunță
Focar de COVID-19 la un...

Sursa foto: Avenor College

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri