Primarul general Gabriela Firea s-a declarat dezamăgită de afirmaţiile apărute în spaţiul public în legătură cu licitaţia pentru cele o sută de tramvaie, menţionând că "anumite interese îi îndepărtează pe bucureşteni" de a beneficia cât mai curând de aceste mijloace de transport în comun.

"Ne pare rău că de doi ani de zile stăm numai în procese care nici măcar nu s-au finalizat. Ne-am fi dorit - aşa cum am reuşit să avem 400 de autobuze Euro 6, în traficul din Bucureşti, şi 130 de autobuze hibrid - să ne fi putut bucura şi de cele 100 de tramvaie. Din păcate, anumite interese, pe care nu ştiu cum să le numesc, îi îndepărtează pe bucureşteni de a avea cât mai curând cele 100 de tramvaie, după procese, contestaţii, iar procese, iar contestaţii, pentru că acestea, din păcate, sunt permise doar în România, prin legea achiziţiilor publice", a precizat edilul general, într-o intervenţie live pe Facebook.

Ea a subliniat că licitaţia a fost legală şi transparentă, fiind validată de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice.

"Suntem cu toţii dezamăgiţi şi nedreptăţiţi de tot ceea ce se scrie în ultima perioadă în legătură cu licitaţia pentru cele o sută de tramvaie. Tot ce se întâmplă, şi la Primărie, şi la STB, sunt acţiuni legale, transparente, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Absolut toate etapele de licitaţie sunt validate de către ANAP, o instituţie care este guvernamentală şi, dacă ar fi fost vreo eroare de natură tehnică, financiară sau juridică, cu siguranţă ANAP ar fi invalidat etapele şi documentaţiile depuse în toată această perioadă de timp", a spus Firea.

Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, a declarat, joia trecută, că licitaţia pentru contractul de 100 de tramvaie pentru Bucureşti a fost una cu dedicaţie, "un act de corupţie", şi a spus că procurorii trebuie să lămurească acest caz.

"Acum două zile, Primăria Capitalei a fost obligată de instanţă să atribuie contractul pentru cele 100 de tramvaie către Astra Arad. A fost o licitaţie cu dedicaţie. A fost un act de corupţie şi sunt convins că Parchetul se va sesiza în acest caz. A fost o licitaţie în care Primăria Capitalei a favorizat, pe faţă, o firmă turcească în detrimentul unei firme româneşti", a afirmat Nicuşor Dan.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri