Comitetul pentru Situații de Urgență s-a reunit marți, la ora 17:30, pentru a decide ce restricții vor fi impuse în Capitală, în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de COVID-19. Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu a anunțat noile măsuri.

  • În interiorul restaurantelor, NU este permis accesul. Se face o excepție în hotelurile unde este permisă servirea în interior, dar numai pentru cei care sunt cazati în unitățile respective de cazare.
  • Teatrele și cinematografele se închid începând de mâine.
  • În jurul școlilor se impune purtarea măștii, în mod obligatoriu.
  • Sălile de evenimente se închid.

„S-a constatat că în jurul şcolilor nu prea poartă lumea mască, drept care s-a impus purtarea măştii, de la copii de vârstă de peste cinci ani şi adulţi, în intervalul orar 7.45 - şcolile încep dimineaţa la ora 8.00 - şi până la 21.15, având în vedere că încheierea cursurilor are loc la ora 21.00”, a declarat către presă prefectul, potrivit Agerpres.

Prefectul a mai spus că autoritățile au în vedere și implementarea unor alte noi restricții, dacă situația o va cere. El a spus că dacă rata de infectare va depăși 3 la mia de locuitori, atunci se poate ajunge și la carantinarea unor zone. Însă, în eventualitatea în care numărul de cazuri la mia de locuitori va scădea, atunci Comitetul pentru Situații de Urgență va reanaliza situația.

„De asemenea, un alt punct se referă la intensificarea activităţilor de control în târguri, pieţe, mijloace de transport în comun şi perimetrele unităţilor şcolare. Trebuie să verificăm respectarea acestor cerinţe, fiindcă s-a constatat că în pieţe, târguri - lumea nici gând să poarte mască", a mai menţionat Gheorghe Cojanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri