Ceva mai rar în România: Lucrările la o autostrada din România sunt în avans față de graficul asumat

După doar șase luni de la debutul lucrărilor pe Autostrada Pitești-Sibiu, muncitorii au finalizat deja 25% din primul tronson, mai repede decât graficul asumat inițial de constructor.

Acest lucru se datorează faptului că proiectul tehnic al lotului de autostrada a fost încheiat mai repede cu aproximativ trei luni, scrie Digi 24. Mai mult, toate podețele prevăzute pe traseu pentru trecerea animalelor mici au fost terminate deja.

În prezent se lucrează pe toate tronsoanele, atât la terasamente și umpluturi, cât și la structuri, mai consemnează sursa citată.

Lucrările la primul lot care se întinde pe o lungime de 13 kilometri, dintre Sibiu şi Boiţa au început în martie 2020. Compania austriacă Porr este cea care se ocupă de acest proiect.

Citeste si:
Câți kilometri de autostradă s-ar putea deschide în România lui 2021
Câți kilometri de autostradă...

Autostrada Sibiu - Piteşti va avea o lungime de peste 122 de km, este împărțită în 5 loturi, va lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, a scris pe Facebook Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri