O filmare publicată de Asociația Pro-Infrastructura arată în ce stadiu se află lucrările pe Autostrada A1 Sibiu - Boiţa. Potrivit Asociației, am putea circula pe primii kilometri din acest drum la finalul anului următor.

Filmarea surprinde 13,17 kilometri din autostradă și stadiul lucrărilor la aceștia.

Sursa Video: You Tube

”Șantierul avansează bine și, cu multă determinare din partea constructorului (PORR) și puțin noroc de vreme bună și dealuri ascultătoare, vom circula pe primii kilometri din #AutostradaSibiuPitești la sfârșitul anului viitor”, precizează Asociația, în postarea sa.

În august 2021, Cătălin Drulă, pe atunci, ministrul Transporturilor, menționa că lucrările la lotul 1 al autostrăzii vor fi încheiate în avans.

„Săptămâna aceasta începe asfaltarea pe tronson. Stadiul lucrărilor pe lotul 1 al A1 Pitești-Sibiu este de 46%, iar acestea vor fi încheiate în avans - în 2022, conform termenelor asumate de constructor - mai ales că acest șantier este deblocat integral”, scria Drulă, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, ministrul menționa că cea mai amplă lucrare de pe tronsonul dintre Sibiu și Boița este viaductul Tălmăcel. Cu o lungime de 650 de metri și cu o înălțime a picioarelor de până la 30 de metri, acest pod casetat și executat în consolă, cu 8 deschideri, este construit după cele mai noi standarde în domeniu.

Segmentul Sibiu-Boița mai cuprinde:

  • încă un viaduct, la Tălmaciu, cu 10 deschideri și lung de 400 de metri;
  • 2 noduri rutiere;
  • 2 spații de servicii;
  • 27 de poduri și pasaje;
  • tot atâtea podețe.

Lucrările pe A1 Sibiu - Boiţa au început în aprilie 2020, iar în prezent au ajuns la stadiul de realizare de aproximativ 60%.

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructura/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri