Informații scoase din context, publicate de mai multe ziare din România

Mai multe publicații din România au răspândit o știre care susținea că Raed Arafat a spus că „Lupta împotriva COVID-19, din păcate, am pierdut-o”. Informația este falsă și declarația lui Raed Arafat a fost scoasă din context.

Mai multe entități de presă din România, printre care Hotnews, DigiFM, Bursa, Libertatea, News.ro, și G4Media au publicat o știre care susținea că Raed Arafat a spus că „Lupta împotriva COVID-19, din păcate, am pierdut-o”. Știrea a pornit de la publicația News.ro care a susținut că l-a citat pe Raed Arafat într-o intervenție pe care a avut-o vineri seară la Digi24. Totuși, înregistrarea integrală arată că Arafat nu vorbea despre lupta împotriva COVID, ci despre un medic din Fetești care a decedat și că News.ro a scos informația din context.

Citatul integral este „Transmit public condoleanțe colegilor de la Fetești și întreg sistemului de urgență și a colegilor medici în general pentru decesul șefei de unității de primiri urgențe de la Fetești, care, din păcate, după o lună de luptă cu COVID-19, din păcate am pierdut-o”.

Până la acest moment, greșeala a fost corectată de Hotnews, de Libertatea și de News.ro

Citeste si:
Patru din zece e-mailuri legate de pandemia de COVID sunt periculoase
Bitdefender: Patru din zece...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri