Gabriela Firea cere redeschiderea școlilor din București

PSD solicită prefectului Capitalei redeschiderea şcolilor din Bucureşti unde nu au fost cazuri de infectări cu noul coronavirus sau poate doar un caz, a declarat prim-vicepreşedintele partidului Gabriela Firea.

"Un subiect pe care l-am discutat în cadrul Comitetului Politic Naţional este această situaţie singulară la nivel european şi aberantă, spun eu, cu privire la închiderea şcolilor în Capitală. Aşa cum ştiţi, s-a luat această măsură de închidere a unităţilor de învăţământ, o măsură injustă pentru toţi elevii, pentru toţi profesorii. De exemplu, în Europa, doar în România şi Lituania sunt şcolile închise. Care este motivul pentru care în şcoli din Capitală în care nu a fost niciun caz sau poate un caz două să fie oprite cursurile? Nu există nicio justificare absolut deloc şi solicităm noului prefect al Capitalei să redeschidă şcolile din Capitală", a precizat Firea, scrie Agerpres.

Ea a spus că elevii şi profesorii trebuie testaţi acolo unde se constată un focar de infectare.

"Ce este de făcut? Ceea ce face toată Europa: să fie testaţi elevii, să fie testaţi profesorii şi acolo unde se constată un focar, doar acolo, se poate închide o clasă sau se pot închide mai multe clase sau poate, in extremis, o şcoală, dar nu să iei o măsură atât de radicală, atât de nedreaptă şi de neexplicat de a închide toate unităţile de învăţământ dintr-un oraş cum este Bucureşti, un oraş atât de mare, doar pentru că aşa vrea Guvernul", a adăugat Firea.

Citeste si:
Iohannis, referitor la incendiul de la Piatra Neamţ: "nu toţi...
Iohannis, referitor la...

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri