5 ani de la tragedia de la Colectiv | Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor incendiului devastator

Preşedintele Klaus Iohannis a depus vineri o coroană de flori în memoria victimelor incendiului de acum 5 ani de la Clubul Colectiv, notează Agerpres, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

Tot vineri este aşteptat ca şeful statului să promulge legea privind acordarea de tratament medical pe toată durata vieţii supravieţuitorilor tragediei de la Colectiv.

"Cu siguranţă că lucrurile s-au schimbat şi am învăţat ceva, cel puţin politicienii mai responsabili au învăţat ceva de aici. Vineri se împlinesc cinci ani de la tragedia de la Colectiv şi (...) exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit", a anunţat şeful statului, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Pe 14 octombrie, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat un proiect potrivit căruia cheltuielile aferente oricăror tratamente, în ţară sau străinătate, ale persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma incendiului de la Clubul Colectiv vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătăţii pe toată durata vieţii acestora.

Citeste si:
Modificări la legea adopției. Ce trebuie să știi dacă vrei să...
Modificări la legea adopției....

Citește și: Tudor Golu, ultimul ranit decedat, chitaristul Axial Lead si autorul videoclipului „The day we die"

5 ani de la tragedia de la Colectiv

64 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015 la Clubul Colectiv din Bucureşti, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea concertul de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit în timpul concertului din cauza unor artificii s-a extins rapid.

Vezi și: Generația care vrea schimbare: emotiile unei multimi care ridică pumnii spre "putere"

Citeste si:
VIDEO| Un film al tragediilor din România - Zece ani, trei...
VIDEOREPORTAJ | Un film al...
Sursa foto: Presidency.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri