O profesoară din Cluj predă online elevilor deși are cancer în stadiu terminal

Simona Hanca are 53 de ani și este profesoară de informatică la un liceu din Cluj. Deși nu pare nimic neobișnuit până aici, Simona are cancer de colon în stadiul patru și metastază la ficat, dar încă își găsește puterea să le predea online elevilor.

Lucrează în învățământ de 25 de ani și spune că atunci când predă uită de durere. Își iubește meseria pentru care dedică 18 ore pe săptămână, deși boala pe care o duce este într-o fază extrem de avansată, notează G4Media.

„Dacă n-aș face asta, m-aș simți și mai rău. Încă mai trag pentru că pot. După fiecare tură de chimio, mă adun cum pot. Acum s-a întamplat și ceva la care mă așteptam de trei ani. Mi-a căzut părul aproape de tot. Eu, ca profesor de o viață… să fii aranjat, să fii pus la punct, pentru mine a contat. Acum sunt cheliuță, cum zice soțul meu. Nu îmi acopăr capul cu nimic. Asta sunt. Nu am alternative, decât să fiu puternică (...)

La ore îmi place. Lucrăm pe studii de caz, pe aplicații practice. Relația mea cu elevii este cât se poate de normală. Ei mă cunosc, știu ce probleme am, dar nu discutăm niciodată despre asta. E o oră firească, e ca și cum aș fi în fața lor”, spune Simona Hanca.

Profesoara încă activează în învățământ pentru a se putrea întreține din salariul de cadrul didactic. Știe că dacă nu va mai face asta, pensia de handicap pe care o poate primi nu îi va fi suficientă să trăiască și să se trateze în continuare.

Citeste si:
O profesoară de la o școală din Sălaj a fost confirmată cu COVID-19
Cursuri online la mai multe...

Sursa foto: Facebook/ Simona Hanca

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri