În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 21 noiembrie, ordinul de carantinare zonală pentru șapte localități din Constanța.

Localitățile în cauză sunt: Lumina, Costinești, Agigea, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Valu lui Traian, Techirghiol, din Județul Constanța.

Carantina pentru localitățile din Județul Constanța intră în vigoare în data de 21 noiembrie, de la ora 20:00.

Municipiul Constanţa a intrat în carantină începând cu 20 noiembrie, ca măsură de reducere a infectării cu noul coronavirus, după ce rata cumulată, la 14 zile, a ajuns la 9,11 persoane infectate la mia de locuitori.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus până la 20 noiembrie, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 12.861 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 227 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.
În acest moment, sunt 515 persoane internate, dintre care 498 din județul Constanța și 17 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.
De asemenea, la nivelul județului sunt 2.488 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 4.366 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 163 de cadre didactice, 310 elevi, 87 de studenți și 41 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).
În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 678 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (173), asistenți medicali (290) și personal auxiliar (215).
La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel:
  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 124 ocupate, capacitate suplimentată),
  • Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 76 ocupate),
  • Spitalul Municipal Medgidia (150 – 132 ocupate),
  • Spitalul Municipal Mangalia (111 – 96 ocupate),
  • Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 52 ocupate),
  • Secția Exterioară Agigea (55 – 35 ocupate).
În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.244 de teste RT-PCR.

Sursa foto: Instituția Prefectului - Județul Constanța/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri