Peste 7.300 de kilograme de petarde, baterii de artificii şi rachete au fost confiscate de polițiști

Poliţiştii au indisponibilizat peste 7.300 de kilograme de petarde, baterii de artificii şi rachete din categoriile de pericol F2 şi F3, toate interzise pentru deţinere şi comercializare către publicul larg, în România, scrie Agerpres.

Sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, poliţiştii din Sălaj, Vaslui, Bihor şi Vrancea documentează activitatea a două societăţi, care ar fi comercializat ilegal articole pirotehnice destinate utilizării exclusive a pirotehnicienilor către publicul larg, prin intermediul internetului, iar ulterior le-ar fi transmis către cumpărători folosindu-se de serviciile de curierat rapid.

În perioada 27 noiembrie - 9 decembrie, poliţiştii inspectoratelor de poliţie judeţene Sălaj, Vaslui, Bihor şi Vrancea au efectuat cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de "operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept" şi "comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni".

Din cercetări a reieşit că o societate comercială ar fi comercializat ilegal, prin intermediul unei pagini de internet, articole pirotehnice, din categoriile de pericol F2 şi F3 şi ar fi transmis, din Cehia, colete către destinatari, prin societăţi de transport şi curierat rapid.

Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, au fost puse în executare mandate de autorizare a reţinerii, predării şi percheziţionării trimiterilor poştale, expediate de societatea comercială din Cehia.

Citeste si:
Un vasluian şi-a incendiat balconul apartamentului după ce a...
Un vasluian şi-a incendiat...

Astfel, poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Bihor au descoperit aproximativ 2.500 de colete, care conţin aproximativ 7.000 de kilograme de articole pirotehnice, respectiv petarde, baterii de artificii şi rachete din categoriile F2 şi F3.

De asemenea, poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Vaslui au desigilat 48 de colete, fiind inventariate aproximativ 335 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile de pericol F2-F3.

Totodată, poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Sălaj au indisponibilizat opt colete şi au inventariat aproximativ 51 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile de pericol F2-F3.

Cele peste 7.300 de kilograme de petarde, baterii de artificii şi rachete din categoriile de pericol F2 şi F3, au fost indisponibilizate în vederea confiscării deoarece, conform legislaţiei naţionale în România, acestea sunt destinate exclusiv utilizării de către pirotehnicieni, neputând fi comercializate către publicul larg.

Citeste si:
Giurgiu: Peste 10.000 de articole pirotehnice confiscate de poliţişti
Giurgiu: Peste 10.000 de...

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Conform legislaţiei naţionale, sunt interzise deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă T2 şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia integrităţii persoanelor, dar şi a bunurilor care ar putea fi distruse ca urmare a producerii de incendii prin utilizarea necorespunzătoare.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri