Proprietarii de magazine și terase cer program prelungit de Sărbători, dar primesc în schimb mai multe controale

Reprezentanții HoReCa i-au solicitat marți prefecturlui Capitalei, Traian Berbeceanu să permită ca terasele și magazinele, mall-urile și restaurantele să funcționeze după un program prelungit în Noaptea de Revelion. Anunțul a fost lansat de antreprenorul Dragoș Anastasiu, scrie G4Media.

În schimb, prefectul Capitalei a anunțat, în urma unei întrevederi cu mai multe autorități că va spori controalele în HoReCa în perioada următoare. Referitor la o posibilă prelungire, o eventuală decizie în acest sens va fi luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Ce s-a discutat la întâlnirea Instituției Prefectului Municipiul București

Instituția Prefectului Municipiul București informează că în contextul generat de dinamica evoluției situației epidemiologice de la nivelul municipiului București, raportat la faptul că Industria HoReCa se confruntă cu efecte și provocări fără precedent, pentru a preveni adoptarea unor noi măsuri, care ar putea afecta și mai mult activitatea economică a partenerilor sociali, în cadrul ședinței de azi au fost analizate condiţiile concrete de aplicare și respectare a măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. La reuniunea de azi au participat și reprezentanții instituţiilor şi autorităţilor publice care pun în aplicare sau urmăresc respectarea aplicării măsurilor pe durata stării de alertă, respectiv Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București –Ilfov, Direcția de Sănătate Publică.

S-a discutat detaliat despre situația teraselor care funcționează fără să respecte exigențele legale, despre unitățile de cazare care eludează prevederile normative pentru a face posibilă funcționarea restaurantelor. S-a subliniat și comportamentul inadecvat al agenților economici manifestat față de echipele aflate în exercițiul atribuțiilor de control.

Luând în considerare cadrul juridic existent, referitor la măsurile de siguranță sanitară, precum și sancțiunile aplicabile în cazul nerespectării acestor norme, nu se impune adoptarea de măsuri suplimentare pentru creșterea siguranței populației. În schimb, pentru a întâmpina sărbătorile într-un climat de siguranță, atât pentru noi toți, cât și pentru cei dragi, se impune acordarea unei atenții sporite respectării normelor deja existente și larg popularizate.

Citeste si:
Se interzic terasele din fața clădirilor istorice deteriorate în...
Se interzic terasele din fața...

S-a reafirmat că solidaritatea şi responsabilitatea socială sunt esenţiale în momente de criză, și sunt două valori care dictează fiecare decizie la nivel normativ.

Ne adresăm cetăţenilor, apelând la educația și spiritul civic și pledăm pentru un comportament care promovează angajamentul social, prevederea și siguranţa în acţiunile lor, respingând categoric comportamentele deviante sau violente, care lezează ordinea socială.

Sursa foto: Agerpres
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri